Diari La Veu del País Valencià
L’Associació Cultural Socarrats entrega a Pilarín Bayés el 25é guardó Socarrat Major

L’Associació Cultural Socarrats atorga el premi Socarrat Major 2018 a la il·lustradora infantil Pilarín Bayés. A l’hora de concedir aquest guardó a la ninotaire catalana, Socarrats ha tingut en compte no només els aspectes artístics i didàctics de la seua obra, sinó també el seu ferm compromís amb la cultura i la llengua catalanes, així com la seua qualitat humana.

L’acte de lliurament del premi Socarrada Major tindrà lloc en el transcurs del tradicional sopar homenatge que se celebrarà al restaurant el Molí el pròxim dia 10 de febrer a les 21 hores. L’acte culminarà amb l’actuació musical d’Eva Dénia, acompanyada de la violoncel·lista Merxe Martínez.

Pilarín Bayés, Medalla d’Or de la Ciutat de Vic 2011, Premi Serra d’Or 1992 i Creu de Sant Jordi 1991 és la ninotaire i il·lustradora infantil més prolífica d’entre els segles XX i el XXI, amb una producció de més 700 llibres i milions de dibuixos. Ha treballat tots els formats: el dibuix animat, la il·lustració de llibres de contes, de caràcter didàctic i de tots els àmbits: història, geografia, biografia, etnografia i narrativa, entre d’altres.

Així mateix, Socarrats celebra aquest any el seu 25é aniversari, per la qual cosa ha preparat tot un seguit d’activitats que es duran a terme durant tot 2018. La primera d’aquestes activitats programades es va celebrar el 27 de gener, a la sala d’actes de la Caixa Rural de Vila-real. Un espectacle de música i expressió gràfica anomenat Veu la música, sent el color, a càrrec de Somtresons+A, un grup format per Núria Albella, clarinet; Alberto Martí, flauta; Raquel Monforte, piano, i Ana Beltrán, pinzell.

El president de l’Associació Cultural Socarrats, Fermín Font, ha recordat que la celebració d’aquestos premis va començar l’any 1994 “amb un grup reduït de persones i molta modèstia. Considerem que actualment s’han anat consolidant amb un nivell molt alt pel que fa als guardonats i el seu prestigi”. Així, amb el Socarrat Major es vol reconéixer “la tasca i trajectòria d’institucions i persones que suposen una empenta per a la normalització de la nostra llengua i el reforç de la nostra cultura en la seua perspectiva més ampla. Hem premiat persones del món de la pintura, l’expressió gràfica, els esports, la filologia o la literatura” explica Font.

Comparteix

Icona de pantalla completa