Diari La Veu del País Valencià
Oltra exigeix que el Congrés desbloquege la reforma de l’Estatut valencià

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha reivindicat el “desbloqueig” de l’Estatut d’Autonomia valencià, com ha passat amb el canari i el murcià, per la qual cosa espera que “com més prompte millor” acabe la “paràlisi” que hi ha amb la reforma de la norma valenciana al Congrés dels Diputats, “després de 44 pròrrogues”, ha lamentat.

Oltra s’ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell, on ha reclamat que “igual que s’han desbloquejat els estatuts de Múrcia i Canàries, es desbloquege el valencià, que porta 44 pròrrogues”. “Encara sort que açò no és futbol perquè ja hauríem d’haver arribat als penals fa temps”, ha ironitzat.

Ha criticat la situació de “paràlisi difícilment qualificable” que hi ha al Congrés dels Diputats i ha subratllat que la tramitació de l’Estatut no pot esperar més. “Açò s’ha de tramitar ja. No pot ser que porte 44 pròrrogues i, així i tot, no sapiguem per què està bloquejat”, ha remarcat.

Al seu judici, també hi ha “paràlisi” en l’acció del govern espanyol i açò és “preocupant” perquè “un Estat com Espanya necessita iniciativa i impuls polític i el Congrés dels Diputats no pot estar en paràlisi permanent”.

Per açò, ha emfatitzat que el Consell espera que es desbloquege “com més prompte millor” la situació de l’Estatut en el Congrés dels Diputats, perquè es debata, s’aprove i puga entrar en vigor.

Comparteix

Icona de pantalla completa