Diari La Veu del País Valencià
Oltra es pregunta per què la fiscalia persegueix uns delictes d’odi i altres no

Mónica Oltra no està alarmada per les amenaces de mort a les xarxes denunciades ahir pel seu gabinet. Li preocupa més la possible “arbitrarietat” amb què actuen els poders públics davant d’aquesta mena de missatges segons qui siguen els emissors i els afectats.

“Per què uns delictes es persegueixen i altres no? No pot ser un element subjectiu, ha de ser objectiu. Estem assistint a condemnes que haurem de veure si tenen encaix en la defensa dels drets de les persones mentre que unes altres queden impunes”, ha reflexionat Oltra durant la roda de premsa posterior al ple del Consell.

La vicepresidenta de la Generalitat ha qüestionat la “coherència i congruència de la intervenció dels aparells de l’Estat”, sobretot de la fiscalia. “Quan actua d’ofici? Quan hi ha un acudit sobre Carrero Blanco, per lletra de cançó, per una imatge religiosa?”

Després de mostrar-se “partidària de la intervenció mínima del dret penal” ha recordat que “les injúries, en el cas dels càrrecs públics, són perseguibles d’ofici, sobretot quan tenen contingut amenaçador”. Tot i això, quan s’ha referit al cas concret de les amenaces rebudes els darrers dies ha minimitzat el perill. “Alguna gent s’expressa a les xarxes socials i sembla que el fet que ho diguen siga una garantia perquè no ho facen”, ha assegurat.

Oltra ha valorat que l’autor de les amenaces haja eliminat els missatges, però ha advertit que aquesta reflexió no serveix per als “grups criminals organitzats” de la perillositat dels quals no s’ha de dubtar, en referència a les accions com l’assetjament al seu domicili per membres d’España 2000 encapçalats per José Luis Roberto.

Comparteix

Icona de pantalla completa