Diari La Veu del País Valencià
‘De l’Horta a la Plaça’ torna aquest diumenge al centre de València

La plaça de l’Ajuntament de València acollirà aquest diumenge, 11 de febrer, la tercera edició del mercat de proximitat ‘De l’Horta a la Plaça’ en el qual 55 productors i deu llocs de distribució compartiran el cèntric enclavament de la ciutat amb tallers, xarrades i música. La proposta de foment de la producció agrícola de proximitat organitzada per la Regidoria d’Agricultura i Pobles de València inclourà, a partir de les 10 hores, activitats divulgatives, culturals i lúdiques, segons ha indicat el consistori en un comunicat. Aquesta edició estava prevista per al cap de setmana del 28 de gener però es va haver de suspendre per la pluja.

Castillo ha destacat que “el Govern de la Nau ha plantejat, des de la seua arribada a l’Ajuntament, el caràcter prioritari de l’agricultura en l’acció de govern, sota la premissa de donar visibilitat a l’activitat agrària i el treball vinculat a la preservació del territori i a la importància de l’alimentació sana i sostenible”. També ha defensat la importància de promocionar la venda directa entre productors i consumidors.

Un total de 55 productors participen en aquesta edició, tots ells de l’entorn de València, els treballs dels quals es basen en criteris socials i de preservació mediambiental, així com en impulsar tècniques agrícoles basades en la sostenibilitat.

A més, se’ls sumaran deu parades que oferiran a la ciutadania la possibilitat de consumir i degustar in situ productes de procedència artesanal i natural, com ara orxata, cerveses o productes de transformació vegetal.

Gràcies a l'”èxit” de participació de les anteriors edicions, des de la Regidoria s’ha preparat un programa d’activitats paral·leles adreçades a tots els públics i de divers caràcter: cultural, lúdic i divulgatiu. Els xiquets assistents comptaran amb un programa específic que inclou propostes com un taller adreçat a diferenciar les diferents hortalisses pel seu sabor, una activitat de plantació de llavors o l’elaboració d’un mural amb dibuixos. També s’ha establit un àrea específica per a xarrades i presentacions sobre diversos aspectes, com ara la dedicada al projecte ‘Sostenibilitat al plat II’, que impulsa la plataforma Sobirania Alimentària PV, adreçat a garantir la presència d’aliments sostenibles en els menjadors escolars.

Com a colofó lúdic, la jornada comptarà amb la presència de grups de música i ball, com ara el teatre de carrer d’Ameba Teatre o la ‘batukada’ de Satukamba i Tiakatu. “Es tracta d’una jornada de caràcter multidisciplinari que inclou la presència dels àmbits de la producció, la distribució, el consum, la cultura i l’oci”, ha assenyalat Castillo.

Comparteix

Icona de pantalla completa