Diari La Veu del País Valencià
VerdsEquo refrenda el nou secretari autonòmic de Medi Ambient i el seu encaix dins de Compromís

L’assamblea general de VerdsEquo ha refrendat el seu nou secretari autonòmic de Medi Ambient, Fran Quesada, i el seu encaix dins de Compromís. A més, amb un suport del 71% ha aprovat la resolució política ‘Ecologia política per davant de tot’ i també la realització d’una conferència política.

La reunió celebrada aquest dissabte arriba després de la destitució fa poc més d’una setmana de Julià Álvaro, portaveu de Compromís, a proposta de la formació ecologista. Segons han explicat en un comunicat, Fran Quesada “compta amb tot el suport per a continuar la línia de treball empresa per Julià Álvaro”, al qual han agraït “la valentia i tenacitat amb la qual ha defensat l’ecologia política durant tot aquest temps”.

Per a VerdsEquo aquest és el moment d’assegurar que l’ecologia política continue sent un “eix fonamental” de les polítiques del Govern del Botànic i “no existeix una altra manera que garantint la presència de VerdsEquo al Consell”. És per això que consideren que cal tancar un cicle al govern de “manera exemplar” per a tractar així de revalidar la seua presència a partir de 2019.

El grup defensa que Compromís ha sigut “l’instrument” que ha propiciat la seua presència en les institucions i la possibilitat de dur a terme les seues polítiques i, per tant, consideren que l’encaix dins de la coalicó “ha de servir per a garantir que les polítiques verdes segueixen sent un dels eixos principals del projecte polític” de la coalició. El seu objectiu és “continuar sent el referent polític ecologista que el País Valencià necessita”.

Els verds celebren que, des que van accedir al govern, “l’empremta de les polítiques verdes ha sigut un dels elements diferenciadors del Govern del Botànic i dels diferents municipis on VerdsEquo compta amb representació”. A més, es feliciten perquè “gràcies a l’intens treball” que han fet “s’han aconseguit paralitzar projectes megalòmans i insostenibles, com ara Port Mediterrani”, i s’han impulsat noves polítiques de residus, s’ha fomentat la mobilitat sostenible a la ciutat de València i s’ha aconseguit “ser el primer parlament de tot l’Estat a aprovar que no es prorrogue la llicència d’explotació d’una central nuclear.

Comparteix

Icona de pantalla completa