Diari La Veu del País Valencià
Una marxa contra la precarietat laboral recorre els carrers de València

Una manifestació convocada per la plataforma ‘No+Precarietat’ ha recorregut aquest dissabte el centre de València per a exigir la derogació de la reforma laboral, amb motiu del seu aniversari. “No permetrem que ens imposen un model laboral i social en el qual el saqueig d’uns pocs siga la precarietat per a la majoria”, han advertit els organitzadors de la marxa.

La protesta, que s’ha celebrat simultàniament en altres ciutats de l’estat espanyol, ha arrancat cap a les 18 hores en la plaça de l’Ajuntament de València, amb la participació d’organitzacions de diferent tipus a les quals s’han sumat persones a títol individual.

Al ritme d’una batucada i sota una gran pancarta amb el lema ‘No+Precarietat’ i entre lemes com ‘No al 0,25 per cent, revaloració de les pensions a l’IPC’ i ‘Llei d’Habitatge PAH. Pel dret a l’habitatge i contra els desnonaments’, agrupacions pertanyents a la plataforma, de col·lectius com a taxistes, pensionistes, estibadores, missatgers amb bicicleta i la PAH han exigit l’abolició d’aquesta política.

Les pensions han protagonitzat part de la protesta després de l’aplicació de noves mesures aquesta setmana pel govern espanyol. L’executiu de Rajoy ha aplicat un nou reial decret que permetrà liquidar-les als deu anys. Com a portesta, els manifestants han proferit consignes com: ‘Amb aquestes pensions que visca Rajoy’ i han exigit una ‘Pensió mínima de 1.000 euros’. Un ‘iaio flauta’ valencià ha denunciat que la reforma laboral “va derogar tots els drets d’una plomada i va paralitzar les pensions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa