Diari La Veu del País Valencià
Els sistemes de la Generalitat detecten un milió de ciberatacs al dia

El Consell ha presentat a Hamburg un nou sistema per a la identificació de possibles ciberatacs dissenyat i implantat en la Generalitat, que permet duplicar les detecció d’alertes diàries en passar d’una mitjana propera a les 500.000 a quasi un milió. D’aquesta manera, el govern, que va superar fa mesos la crisi del Wannacry, reforça els seus mecanismes de protecció davant eventuals intrusions amb aquest nou blindatge informàtic donat a conëixer en el 53é Congrés TF-CSIRT & FIRST Regional Symposium, un dels majors esdeveniments sobre ciberseguretat que se celebren anualment.

La capacitat per a multiplicar la identificació d’amenaces probables ha sigut possible gràcies a importants canvis en la infraestructura i en el programari que controla el sistema central instal·lat en el Centre de Seguretat de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (CSIRT-CV), adscrit a la direcció general de TIC, de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

CSIRT-CV i S2 Grup CERT, empresa valenciana especialitzada en ciberseguretat, han presentat aquest sistema en el citat congrés internacional celebrat a Hamburg, organitzat pel fòrum TF-CSIRT, d’àmbit europeu, i pel fòrum de Resposta a Incidents i Equips de Seguretat (FIRST), que aglutina les entitats a nivell mundial.

Aquest congrés, que l’any passat va tenir lloc a València i va ser inaugurat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, és un punt de trobada per als equips de resposta a incidents de tot el món. A més de compartir informació sobre incidents de seguretat i eines per a combatre el cibercrim, l’esdeveniment permet millorar la coordinació i resposta global enfront de les amenaces tecnològiques que aguaiten administracions, ciutadans i empreses de totes les grandàries.

Comparteix

Icona de pantalla completa