Diari La Veu del País Valencià
Dilluns comença el sorteig per a gaudir de les mascletades des del balcó de l’Ajuntament

L’Ajuntament de València iniciarà aquesta setmana el sorteig perquè les persones empadronades a la ciutat puguen gaudir de les mascletades de Falles des de la balconada consistorial. Es mantindrà obert entre dilluns que ve, 12 de febrer, fins al final de diumenge 18, i els resultats es donaran a conéixer el següent dijous, 22 de febrer.

Les persones interessades poden inscriure’s durant tota la setmana en la pàgina web que habilitarà l’Ajuntament, www.valencia.es/sorteigmascleta o www.valencia.es/sorteomascleta, detalla el consistori en un comunicat. Enguany se sortejaran un total de 360 places per a ciutadans, el doble que en 2015, a raó de 20 durant cada mascletada. Seran deu entrades dobles, per a la persona afortunada i els acompanyants.

Les persones triades per sorteig hauran de ser majors d’edat i personar-se en l’Ajuntament amb el seu DNI. La invitació no podrà canviar-se per un altre dia al que haja correspost i, en cas de no poder assistir, es recorrerà a una llista de reserva.

El requisit de residir a València ve motivat pel fet que els veïns de València són els qui amb els seus impostos fan possible el cicle de mascletades i el fet que l’espai des d’on es presencia el tret forma part d’un edifici municipal, ha precisat l’edil i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset.

També hi haurà espai en la balconada per a quatre representants de set comissions falleres cada dia, altres quatre de les juntes locals d’altres poblacions a les quals els corresponga enguany, falleres majors i les seues corts d’honor, autoritats i convidats.

La iniciativa impulsada per la Regidoria de Cultura Festiva ha registrat més de 17.000 persones inscrites en cada edició durant els dos últims anys. Suposa, com ha reivindicat Fuset, que la balconada, “com la resta de l’Ajuntament o la mateixa plaça, no és patrimoni d’uns pocs, sinó que és de tots els valencians”. “Per aquests espais, abans tancats amb pany i clau, ja han passat en aquest mandat més de 445.000 persones”, ha celebrat.

Comparteix

Icona de pantalla completa