Diari La Veu del País Valencià
Blasco no va demanar la devolució de les ajudes de cooperació irregulars

Europa Press / València.

El síndic de Comptes, Rafael Vicente Queralt, ha afirmat que l’extinta Conselleria de Solidaritat hauria d’haver requerit a la Fundació Cyes la devolució de l’import que va destinar a la compra de tres immobles i d’un garatge en la ciutat de València amb els diners de les subvencions de 2008 per a dos projectes a Nicaragua. I, no obstant açò, al llarg de tot el procediment no va arribar mai a fer-ho.

Queralt s’ha pronunciat en aquests termes en la seua declaració, en qualitat de testimoni, en el judici per la primera peça del ‘Cas Blasco’, en la qual s’investiguen presumptes irregularitats en la concessió de subvencions per part de l’extinta Conselleria de Solidaritat a la Fundació Cyes, que va rebre en 2008 un total d’1,6 milions d’euros per a dos projectes a Nicaragua dels quals solament van arribar 43.000 euros a la seua destinació, ja que la resta es va destinar a la compra d’immobles a València.

El testimoni ha explicat que durant la fiscalització de les ajudes concedides a la Fundació Cyes, en la Sindicatura es van adonar de diferents incidents que van traslladar a la Conselleria -quan estava dirigida per Rafael Blasco, acusat en la causa- fins que van elaborar l’informe final.

Entre elles, ha comentat que van advertir que no consideraven justificada l’experiència prèvia de l’ONG, ja que solament havia aportat un document d’una assessoria; ni tampoc els justificants aportats per a substituir les factures per la compra de pisos.

Comparteix

Icona de pantalla completa