Diari La Veu del País Valencià
Una vintena de municipis amb risc financer rebran 68,8 milions d’euros del govern espanyol per a atendre pagaments

El delegat de Govern al País Valencià, Juan Carlos Moragues, ha acordat aquest diumenge amb la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics assignar més de 68,8 milions d’euros a un total de 19 entitats locals de la regió amb risc financer o que no han pogut refinançar en condicions de prudència financera, a través del Fons d’Ordenació i del Fons d’Impuls. El gruix d’aquest import va assignat a atendre venciments de 2018 per préstecs a llarg termini, inclosos els préstecs amb el Fondo de Finançament del Pagament a Proveïdors i l’execució de sentències judicials fermes, segons ha explicat Delegació de Govern en un comunicat.

Entre els municipis beneficiats, Dénia percebrà el major import, amb 18,2 milions d’euros, per davant de les localitats de Gandia, amb 12,36 milions, i Godella (Horta Nord), amb 8,69. A aquestes li segueixen Alaquàs (Horta Oest), que rebrà set milions d’euros; La Nucia (Marina Baixa), amb 6,2 milions; Bigastre (Baix Segura) (5,15); Novelda, al Vinalopó Mitjà (3,65); Coix, al Baix Segura (2,86), i Vallada (La Costera), amb 1,43 milions d’euros consignats.

Ja per sota del milió d’euros, els municipis de Montcada, a l’Horta Nord (857.810 euros); Benissanó, al Camp de Túria (700.570), i Rafelcofer, a la Safor (637.450). A continuació se situen Monòver (Vinalopó Mitjà), amb 644.000, i Daia Vella i Nova (Baix Segura), que percebran 150.120 i 116.000 euros, respectivament. Finalment, les localitats que tenen consignats menys de 100.000 euros són Llaurí (Ribera Baixa), amb 88.800; La Jana (Baix Maestrat), amb 60.640; Bellús (Vall d’Albaida), amb 31.120, i en últim lloc Benilloba (Comtat), que rebrà 15.760 euros de l’estat espanyol.

D’altra banda, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha convocat aquest dilluns, 12 de febrer, els ‘barons’ territorials del PP a un esmorzar de treball per a acostar posicions en matèria de finançament i consensuar un acord de mínims. Un dels temes clau d’aquesta reunió serà el finançament autonòmic. Rajoy vol aprofitar aquesta cita per a acostar posicions amb els seus i arribar almenys a un acord de mínims previ a una negociació amb el PSOE i tots els governs autonòmics.

El pas del temps està creant malestar en els barons territorials perquè a la falta de nou finançament se suma que tampoc hi ha uns Pressupostos Generals de l’Estat i, per tant, no s’actualitzen de moment els lliuraments a compte que reben les comunitats autònomes, de manera que es complicaia la seua situació financera.

Comparteix

Icona de pantalla completa