Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament reprén els treballs de retirada de la Creu dels Caiguts de Callosa de Segura

Les obres per a la retirada del pedestal de la Creu dels Caiguts de la façana de l’església de Sant Martí de Callosa de Segura, únic element que romania en el lloc, s’han représ a les 8h d’aquest dilluns amb “total normalitat” i es preveu que es perllonguen fins a aquest dimarts, segons ha confirmat l’alcalde, Fran Maciá.

La continuació d’aquests treballs ha sigut possible després de l’autorització de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia al consistori a continuar amb la retirada de la Creu dels Caiguts de la façana de l’església de Sant Martín, després d’haver ordenat en un primer moment la suspensió cautelar d’aquestes obres.

La Creu es va retirar en compliment d’una resolució de l’Ajuntament en aplicació de la Llei de Memòria Històrica en la matinada del passat 29 de gener en una actuació que es va saldar amb la detenció d’una parella de joves de Crevillent per suposadament alterar l’ordre públic en llançar petards a la zona on estaven treballant els operaris.

A més, un agent va resultar ferit lleu perquè un dels petards li va afectar una oïda. Membres de la Plataforma Ciutadana en Defensa de la Cruz van estar un total de 401 dies, des del 26 de desembre de 2016, concentrats al costat d’ella per a evitar la seua retirada.

No obstant açò, l’alcalde Fran Maciá ha destacat que les obres s’han représ en un ambient de “tranquil·litat”, tot i que al costat de subdelegació de govern s’ha muntant un dispositiu de prevenció per a solventar qualsevol altercat que poguera produir-se.

Maciá ha assenyalat que la direcció d’obres ha explicat que els treballs de retirada del pedestal acabaran aquest dimarts, encara que durant tota la setmana continuaran els treballs d’empedrat del sòl.

Comparteix

Icona de pantalla completa