Diari La Veu del País Valencià
Puig afirma que la denúncia per possibles irregularitats en Igualtat és fruit de la política de distracció del PPCV

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat aquest dilluns la seua “absoluta confiança” que “s’han fet les coses de la manera correcta” en la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i ha atribuït la denúncia del PPCV d’un possible fraccionament en contractes en el departament que dirigeix Mónica Oltra a “polítiques de distracció” de la formació conservadora.

Puig ha fet aquestes declaracions a Castelló de la Plana en ser preguntat per la denúncia del PPCV sobre un suposat fraccionament de contractes en serveis de neteja als centres socials dependents d’Igualtat i de pagaments per la via d’enriquiment injust, que sumarien més de 43,7 milions d’euros, uns fets pels quals Fiscalia ha obert diligències.

El president ha expressat la seua “absoluta confiança en el funcionament de la Generalitat” i en el fet que “s’han fet les coses de la manera correcta”. “Crec que en el Partit Popular estan passant per un mal moment i estan intentant fer una política de distracció”, ha assegurat Puig, qui ha posat a la disposició de la justícia “tots els documents que formen part de la realitat administrativa”, ja que confia en el funcionament de la Generalitat, segons ha declarat.

No obstant açò, Puig ha afirmat que aquesta “no és una qüestió que preocupa en aquests moments”. Puig ha sostingut que els assumptes que preocupen al Consell actualment són “complir amb el programa de govern i el finançament”. Al seu judici, “és increïble que algunes comunitats autònomes no vulguen escoltar parlar de la reestructuració del deute” i ha reclamat “la part que ens correspon per l’infrafinançament des de l’any 2000”.

Comparteix

Icona de pantalla completa