El PSPV responsabilitza el Consell Rector de la CVMC dels resultats de les borses provisionals d'À Punt

Jorge Rodríguez, portaveu socialista i president de la Diputació de València, remarca que es tracta d'una televisió pública "despolititzada"
/ València
12 febrer 2018 01:00h
La directora general d\'À Punt Mèdia, Empar Marco, va preguntar què havien fet els diputats per a evitar que els extreballadors coparen les borses de treball.

El portaveu del PSPV i president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, considera que la "responsabilitat" en les borses provisionals de treball d'À Punt "no és dels diputats" sinó del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), que va ser qui les "va regular".

Així ho ha indicat, en roda de premsa, en ser preguntat per unes recents declaracions de la directora general d'À Punt Mèdia que preguntava què havien fet els diputats per a evitar que els extreballadors copen les borses de treball i defensava el seu intent perquè no fóra així al 100%.

Rodríguez ha remarcat que els partits en les Corts han aconseguit crear "per primera vegada" una televisió pública "despolititzada". "És la primera vegada en la història que la televisió pública no es vol concebre com un braç armat del Palau de la Generalitat", ha manifestat. "A partir d'ací, ja és el Consell de RTVV qui ha regulat les borses, per la qual cosa entenc que la responsabilitat no serà dels diputats, que no són qui les han fet", ha argumentat.

Les declaracions de Marco arribaven després que, recentment, els partits PSPV, Compromís, Ciutadans i Podem qüestionaren el resultat de les borses i la manera en què s'està produint la reobertura de la nova RTVV. Així, el portaveu del PSPV a les Corts, Manolo Mata, va admetre que el fet que solament el 8% dels treballadors que completaven les borses provisionals foren noves incorporacions "no està bé" i lamentava que s'havia "tancat la porta a una generació de periodistes".

Per la seua banda, el síndic de Compromís, Fran Ferri, va assenyalar que respectava la decisió del Consell Rector, si bé personalment ell hauria fet les coses de forma "diferent"; des de Podem, César Jiménez va considerar que els resultats "no són òptims" ni "justs" i Mari Carmen Sánchez, de Ciutadans, va lamentar els "vicis" que està tenint la reobertura de la nova radiotelevisió valenciana.

next