Diari La Veu del País Valencià
La pirotècnia Peñarroja de la Vall d’Uixó dispara la primera ‘mascletà’
Europa Press / València.

La pirotècnia Peñarroja de la Vall d’Uixó dispararà aquest dissabte, 1 de març, la primera ‘mascletà’ de les festes falleres de 2014 en la Plaça de l’Ajuntament de València. L’espectacle s’iniciarà, com marca la tradició, a les 14 hores després que les falleres Majors de la ciutat donen permís al pirotècnic amb la frase: “Senyor pirotècnic, pot començar la mascletà”.

Peñarroja, que porta més de vint anys disparant en la Plaça de l’Ajuntament de la capital dins del calendari faller, oferirà una ‘mascletà’ “de les de tota la vida, un tret tradicional, molt clàssic amb complement aeri” la intensitat del qual “anirà creixent a poc a poc”, segons ha explicat el seu responsable, Pepe Nebot.

El pirotècnic ha avançat que la ‘mascletà’ comptarà a l’inici amb fum de colors, un element que s’ha convertit en característic dels trets d’aquest empresa. Així mateix, Nebot ha apuntat que tindrà quatre parts de foc aeri, sis de terrestres amb aeri i un final terrestre i aeri. “Tindrà una rúbrica final molt tancada”, ha assenyalat, al mateix temps que ha manifestat “les ganes, la il·lusió i la responsabilitat” amb la qual afronta aquesta primera ‘mascletà’ de les Falles 2014.

Pepe Nebot ha confiat a poder contagiar aquesta “il·lusió” al públic que acudisca aquest dissabte a la Plaça de l’Ajuntament “a veure un bon espectacle” i “a gaudir de la festa”. El responsable de Peñarroja, que ha assegurat que aquest és “un tret molt important”, ha indicat que comptarà amb un total de 185 quilograms de pólvora. Ha precisat que d’aquesta quantitat, uns 130 quilograms seran d’acompanyament -xiulades i efectes pirotècnics- i uns 55 de matèria explosiva pròpiament -ha afirmat que aquesta última quantitat es troba dins del màxim autoritzat, 60 quilograms-.

Els actes fallers d’aquest dissabte, com indica el programa oficial de les Falles d’enguany, s’iniciaran a les 11 hores amb una festa infantil en el Parc de Bombers de l’Avinguda de la Plata amb motiu de la celebració de la festivitat del patró del Cos de Bombers. Aquest acte estarà dedicat a la fallera Major Infantil de València de 2014, Claudia Villodre, i a la seua Cort d’Honor.

‘Mascletà’ aèria

La jornada continuarà amb la ‘mascletà’ a les 14 hores i després, a les 18 hores, amb una altra aèria en el Passeig de l’Albereda, entre el Pont de les Flors i el de l’Exposició. Aquest acte s’ha organitzat en commemoració del 75 aniversari de la Junta Central Fallera (JCF) i s’oferirà a càrrec de la pirotècnia Valenciana, de Llanera de Ranes amb la coordinació de Gori.

La segona ‘mascletà’ del programa oficial des de la Plaça de l’Ajuntament, aquest diumenge, la dispararà la pirotècnia Germans Fernández de Beniel (Múrcia).

Comparteix

Icona de pantalla completa