Diari La Veu del País Valencià
Els nous recorreguts dels autobusos de l’EMT es posaran en marxa el 22 de febrer

Dijous de la setmana que ve, 22 de febrer, l’EMT posarà en marxa els nous recorreguts de la seua xarxa d’autobusos. Durant els darrers mesos s’han estat comunicant els canvis a les associacions de veïns, a les associacions de comerciants i a les Juntes de Districte de la ciutat. A més, des de hui l’empresa municipal ha iniciat una campanya informativa, “la primera que comprén la personalització individual de cadascuna de les parades en les quals alguna línia es veu afectada per un canvi”.

Així, segons expliquen des de l’EMT, si les línies d’una parada no canvien, aquesta es veurà com qualsevol altre dia. En canvi, si alguna de les línies de la parada experimenta alguna modificació, a partir de hui s’hi pot trobar un panell d’informació gràfica explicant com serà el canvi, ja siga la simple modificació del número que denomina la seua línia o la modificació de l’itinerari, la destinació final o les freqüències.

Es col·locaran vinils en un total del 80 marquesines, però també s’afegiran 130 mupis, 25 cartells en autobusos i 185.000 fullets explicatius personalitzats per a cadascuna de les línies que requerisquen una major informació. Seran principalment repartits a l’interior dels mateixos vehicles de les línies afectades en les jornades prèvies als canvis i també pels barris pels quals discorren i especialment en els seus centres de salut, socials i educatius. L’empresa també ha previst disposar d’un total de 40 persones informadores que viatjaran en els autobusos i estaran en l’entorn de les parades des de dilluns 19 de febrer.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha recordat que l’EMT introdueix “una nova fase de millores i la nostra intenció, després dels bons resultats de les anteriors, és seguir millorant el servei i fer-ho tractant d’evitar al màxim qualsevol molèstia lògica que puga acompanyar un canvi, encara que siga, en aquest cas, per a millorar”.

Un dels canvis en la xarxa d’autobusos, que ja va avançar Diari La Veu, és que la línia 2 passarà a ser la 92. A més, es reforçarà amb autobusos articulats per a poder transportar més passatgers, “una altra demanda dels veïns”, apuntava Grezzi. El canvi de nom es fa amb l’objectiu de relacionar totes les línies llargues amb els mateixos números. En aquest cas, els que van del 90 fins al 99 i que creuaran la ciutat de banda a banda.

Comparteix

Icona de pantalla completa