Marzà assegura que els auxiliars de conversa en anglés fomenten "la igualtat d’oportunitats en matèria lingüística"

Més de 300 escoles ja han incorporat aquesta figura per a millorar la competència oral de l'alumnat en aquesta llengua
/ València
13 febrer 2018 01:00h
El conseller Marzà i el secretari autonòmic Soler han conegut aquest dimarts de primera mà el treball dels auxiliars de conversa.

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat el paper que tenen els auxiliars de conversa d'anglés dins dels centres educatius pel que fa a "la millora de l'aprenentatge de llengües i a l'increment de la qualitat educativa per al nostre alumnat". Així ho ha assegurat aquest dimarts el responsable d'Educació en la seua visita al col·legi públic Censal de Castelló de la Plana, on ha conegut de primera mà el treball d'aquesta figura que ajuda el professorat a introduir l'ensenyament de l'anglés en les aules.

Segons explica la Conselleria en un comunicat, ja són més de 300 les escoles on s'ha incorporat aquesta figura. El projecte es va iniciar el passat mes de gener i després d'un període d'adaptació ja hi ha una implicació activa a les classes d'anglés, amb l'objectiu d'afavorir la pràctica de la competència comunicativa oral en aquesta llengua.

Els participants d'aquest programa són estudiants d'últim curs de carrera o graduats recentment i nadius en anglés. S'estaran a les escoles fins a final de curs, treballant conjuntament amb un tutor que se'ls ha assignat al centre d'acollida. Cal recordar que tant els auxiliars com els responsables del centre reben una formació durant tota l'estada mitjançant el Cefire específic de plurilingüisme.

El CEIP Censal de Castelló, que han visitat tant el conseller com el secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miquel Soler, i el regidor d'Educació de Castelló, Enric Porcar, és un dels centres en els quals s'aplica aquest projecte. Marzà ha explicat que la presència d'auxiliars de conversa a les classes i les dinàmiques pedagògiques que aporten suposa un avanç cap a "la igualtat d'oportunitats del nostre alumnat en matèria lingüística i treballem per a posar solució a l'estigma que qui domina l'anglés és qui se'l pot pagar fora de l'escola".

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next