Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat lliura en març els premis taurins ‘Va de Bous’, creats pel govern de Fabra

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat la resolució de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències per la qual s’atorguen els II Premis Taurins ‘Va de Bous.’ El jurat de les dues categories ha acordat concedir ex aequo el premi de la categoria de Festejos taurins tradicionals al ramader Vicente Peris Maximino per la seua contribució a la ramaderia autòctona i a l’Entrada de bous i cavalls de Sogorb per ser “la celebració més representativa i icònica que en l’actualitat posseeix la festa de bous al carrer”, segons assenyala la Generalitat en un comunicat.

En la categoria d’Espectacles Taurins en plaça de bous, el jurat ha acordat lliurar-lo al periodista José Luis Benlloch “per la seua trajectòria professional i implicació amb el món dels bous”. El jurat d’ambdues categories l’integren, com a membres nats, el director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel; la directora general de Seguretat, Aurora Valero, i el cap de servei Fernando Castellano, com a secretari.

L’acte de lliurament dels guardons es realitzarà el pròxim 6 de març en l’Ateneu Mercantil. Els premis ‘Va de Bous’ es concedeixen cada dos anys, tenen caràcter honorífic i cada guardonat rep la reproducció d’una escultura de Miquel Navarro. L’ordre de creació dels premis té data de 2014 i la primera i única edició fins al moment va ser en 2015. El premi el va rebre el torero Enrique Ponce i l’expresident de la Federació de Penyes Taurines Manuel Vicent.

Comparteix

Icona de pantalla completa