Diari La Veu del País Valencià
Els veïns de Paterna recullen signatures per a millorar la seguretat en els passos a nivell
RedactaVeu / Paterna.

D’ací a poc es complirà un any de la mort d’un jove sahrauí de 17 anys en un fatal accident en un pas a nivell per a vianants a Paterna.

La Federació d’Associacions de Veïns de Paterna, ha iniciat una recollida de signatures a través de Change.org amb el lema ‘No més morts de vianants de passos a nivell’ i la petició al Ministeri de Foment d’instal·lar barreres automàtiques per a vianants en tots els passos de trens (metro, rodalies …).

Els avanços tecnològics, els aparells sense fils i els hàbits socials han evolucionat en els últims temps a una velocitat molt major que les normatives de seguretat la regulació de la qual ha quedat en molts casos obsoleta, asseguren des de l’Associació.

Un clar exemple d’açò són els accidents ferroviaris que afecten vianants en passos a nivell en nuclis urbans que desgraciadament cada dia són més freqüents en tot l’Estat espanyol amb resultats irreversibles en la gran majoria de casos. Per aquest motiu exigeixen nous recursos de seguretat.

Concretament, exigeixen al Ministeri de Foment una nova regulació dels passos a nivell sobretot en les zones urbanes que prioritze la seguretat de les persones d’acord amb la realitat actual, exigeixen, a més, barreres automàtiques per a vianants en els passos a nivell de trens.

El Govern del País Valencià del Partit Popular juntament amb els grups de l’oposició PSPV, Compromís i Esquerra Unida “s’han compromès recentment a presentar una Proposició No de Llei per a fer una nova regulació dels passos a nivell així com arreplegar la proposta d’instal·lació de barreres automàtiques per a vianants”, expliquen.

Comparteix

Icona de pantalla completa