Diari La Veu del País Valencià
Mercadona centralitzarà en 2018 les seues vendes per Internet a Vara de Quart

Fer la compra per Internet és una tendencia cada vegada més consolidada i Mercadona no es vol quedar enrere. La cadena de supermercats liderada per Juan Roig treballa per a desenvolupar un sistema de repartiment a domicili que millore el que té actualment. Segons va avançar aquest dilluns Economia Digital, el centre d’operacions de l’empresa estarà situat en una nau al polígon de Vara de Quart.

El recinte, de 12.000 metres quadrats, albergarà una botiga amb un magatzem des del qual se centralitzaran les comandes i es repartiran els productes a la ciutat de València i a localitats de la seua àrea metropolitana. El nou servei començarà a funcionar “al llarg de 2018”, segons han confirmat fonts de l’empresa a Diari La Veu, encara que no han volgut concretar una data d’inici. Actualment, Mercadona es troba immersa en un procés de selecció de repartidors, que realitzaran una formació en primavera.

Actualment, quan un client fa una comanda per Internet a Mercadona, un treballador de la botiga agafa els productes i els carrega en una furgoneta que després els porta al domicili del comprador. El nou projecte alliberarà els treballadors de les botigues d’aquesta tasca que es farà des del magatzem de Vara de Quart. Si la prova dóna els resultats esperats, Mercadona traslladarà la iniciativa a tot l’estat espanyol. Les mateixes fonts han explicat que Mercadona ha triat València per a dura terme el projecte pilot “per proximitat a la seua logística”.

Fins ara, Internet només suposava l’1% de les vendes de Mercadona, ja que Juan Roig no era partidarfi d’aquest model de compra; de fet, va assegurar que no hi creia. Així va ser fins a novembre de 2017, quan públicament va reconéixer el seu canvi de parer. De fet, l’any passat l’empresari va encarregar a la seua filla que millorara la seua web i des de l’empresa han informat a aquest diari que els canvis estaran disponibles durant aquest any.

La iniciativa del supermercat valencià arriba pocs dies després que Amazon fera pública la seua aliança amb alguns botiguers del Mercat Central de València per a repartir a domicili productes frescos. I és que sembla que donar l’opció de comprar per Internet està convertint-se en fonamental per a garantir la continuïtat tant de les grans empreses com dels comerços més tradicionals.

Comparteix

Icona de pantalla completa