Diari La Veu del País Valencià
L’Associació Valenciana d’Empresaris, en desacord amb Montoro per no voler aplicar la quitança al deute

El president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Vicente Boluda, ha recalcat que els empresaris comparteixen amb el Consell la defensa d’un nou model de finançament autonòmic i, per açò, ha dit “no estar d’acord” amb el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, davant la seua negativa a acceptar una quitança sobre el deute que arrossega el País Valencià. Al seu judici, “més que de deute” s’hauria de parlar dels “diners que s’ha hagut d’aportar per a pal·liar eixe infrafinançament”.

“No és que estiguen fent –des del Consell– una bona gestió, és que estan donant el servei gastant menys del que la mitjana d’Espanya està gastant en aquests serveis”, ha indicat Boluda a preguntes dels mitjans sobre la negativa. AVE ha celebrat aquest dimarts a Alacant una trobada i un esmorzar al qual ha assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig.

El president d’AVE ha evidenciat que “d’alguna manera” s’ha d’arreglar la qüestió del deute de la Generalitat i, sobre aquest tema, ha sostingut que és “impossible” que “tots eixos diners” els puguen pagar els ciutadans “a través d’impostos”.

“Caldrà fer justícia i caldrà quadrar tots els comptes i, com a bons administradors, l’administració central i l’autonòmica hauran d’asseure’s a quadrar comptes i en aquest quadre, di-li com vulgues, però és on el resultat haurà de ser el que deu ser justament”, ha manifestat.

Per la seua banda, el president, Ximo Puig, ha indicat que aquest dimecres a Madrid, on reinaugurarà la seu de la Generalitat, continuarà “per la via del diàleg” explicant que és “demagògic parlar del deute en els termes en els quals es parla sobre la Comunitat Valenciana”.

“No es tracta de fer victimismes sinó de ser justs. És evident que no abaixaré els braços, els valencians no podem abaixar els braços i continuarem defensant els interessos dels valencians, perquè açò és una millor sanitat, educació i majors capacitats de treball”, ha afirmat.

Comparteix

Icona de pantalla completa