Ciutadans vol prohibir per llei que les llengües diferents del castellà siguen un requisit per als funcionaris

Segons Albert Rivera, la norma garantirà "l'accés a la funció pública sense discriminació lingüística" video
/ València
13 febrer 2018 01:00h
Albert Rivera ha anunciat la presentació d\'una llei contra el requisit lingüístic de les llengües diferents del castellà en una reunió del seu grup parlamentari.

Només el castellà podrà ser exigible en unes oposicions com a un requisit per a l'accés a un lloc de treball de funcionari. Aquesta és la idea que Ciutadans vol convertir en norma a tot l'Estat amb la presentació d'una Proposició de Llei al Congrés dels Diputats.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat que la llei intenta "garantir la igualtat en l'accés a l'ocupació pública sense discriminació lingüística". A judici de Rivera, "una cosa és que saber més idiomes et puge la puntuació i una altra que t'impedisca accedir a una ocupació a Espanya".

Durant la seua intervenció davant del grup parlamentari prèvia al ple del Congrés, el líder taronja ha fet servir arguments ben peremptoris. "Si m'han d'operar o atendre, l'important no és un certificat lingüístic, sinó que em salven la vida”, ha sentenciat.

Redactada en la barra d'un bar

La proposta de Ciutadans ha rebut la resposta del portaveu de Compromís, Joan Baldoví, qui l'ha interpretada com un efecte secundari de la pugna de la formació taronja amb el PP per l'electorat més dretà i centralista. "No podem permetre que s'atempte contra els drets lingüístics de milers de persones perquè Ciutadans li arrape uns pocs vots al Partit Popular", ha conclòs Baldoví.

El portaveu nacionalista insta Ciutadans a abandonar "el centralisme ranci" i ha defensat que "és de sentit comú que qualsevol persona puga adreçar-se a les administracions públiques en la llengua que vulga" i, per tant, cal demanar "un mínim de coneixement en llengua pròpia a qui vulga ser funcionari".

"Desconeixem en quina barra de bar s'ha forjat aquesta proposta però qui l'ha redactada demostra no conéixer la realitat dels territoris amb dues llengües oficials, els estatuts d'autonomia i la mateixa constitució", ha explicat el diputat de Compromís.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next