Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Unida demana 10 anys de presó per a Castedo i Alperi i 13 per a Ortiz pel cas Brugal

L’acusació particular exercida per Esquerra Unida en la branca del cas Brugal relativa a la presumpta manipulació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) d’Alacant sol·licita penes que sumen 10 anys de presó per als exalcaldes ‘populars’ Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo i 13 anys per a l’empresari Enrique Ortiz, acusats de revelació d’informació privilegiada, suborn i tràfic d’influències. A més, a Castedo se li atribueix prevaricació. L’acusació particular sol·licita per als tres, a banda de presó, una multa que xifra en 42.200.911 euros.

En l’escrit d’acusació, a què ha tingut accés Europa Press, també se sol·liciten penes per a altres sis acusats, entre els quals es troben el germà de l’exalcaldessa, José Luis Castedo, i el germà del constructor, Virgili Ortiz. L’advocat d’Esquerra Unida assenyala que els tres acusats “principals de la trama” són els autors “intel·lectuals i materials” dels delictes imputats, que tenien com a objectiu “aconseguir un PGOU que afavorira els interessos” de l’empresari i d’altres investigats en la causa.

Sobre aquest tema, el document desgrana els diferents càrrecs que s’imputen als acusats sobre la base dels informes policials derivats de la investigació del cas Brugal, en els quals “es posa de manifest la influència exercida” per Ortiz sobre Castedo i Alperi i sobre funcionaris de la Gerència d’Urbanisme perquè l’empresari poguera “imposar els seus interessos” en la confecció del PGOU.

Comparteix

Icona de pantalla completa