Diari La Veu del País Valencià
València cancel·la una exposició exculpatòria del funcionari acomiadat de la Diputació per no anar a la feina en 10 anys

L’Ajuntament de València ha cancel·lat una exposició que s’havia d’inaugurar aquesta vesprada en la Junta de Districte de Ciutat Vella després de saber que Carles Recio, el funcionari acomiadat en agost de la Diputació de València per suposadament cobrar durant deu anys com a cap de la Unitat d’Actuació Bibliogràfica sense anar a treballar, pensava utilitzar-la “per a rentar la seua imatge”.

Carles Recio ha justificat que amb l’exposició ‘Amor a València: Los trabajos del hombre que nunca trabajó’ pretenia explicar a la societat “d’una manera democràtica” l’activitat que ha realitzat durant els seus anys en la corporació provincial. Sobre la cancel·lació de la mostra, ho ha qualificat de “censura” i ha remarcat que “quan et posen la mordassa en la boca” és una actitud “dictatorial”.

Fonts municipals han explicat a Europa Press que Recio podria haver utilitzat una associació pantalla per a sol·licitar l’autorització de la mostra sense concretar que el motiu per a fer-la era exculpar-se dels fets que se li atribueixen en la corporació provincial. El consistori està buscant l’expedient per a saber exactament què va sol·licitar i com ho va fer i ha lamentat que haja intentat utilitzar els recursos públics per a benefici propi.

Recio ha declarat a Europa Press que ho va demanar una associació d’artistes de la qual forma part i que ha sol·licitat aquesta mateixa sala en ocasions anteriors. Ha incidit que l’exposició es titula ‘Amor a València’ perquè ell “ha treballat molt per València”. A més, ha continuat, “la societat em va demanar responsabilitats com a funcionari que ha cobrat de l’erari públic i he preparat una exposició perquè es veiera què he fet sense insultar i sense anomenar ningú”.

Carles Recio ha defensat, així mateix, que va dedicar “hores i hores” a la Diputació, i ha afegit que “si hi ha algun error en la meua adscripció laboral és responsabilitat” d’aquesta institució. En aquesta línia, ha asseverat que “existeix la presumpció d’innocència”, que, a parer seu, no se li ha respectat, ja que ha sigut “arrossegat sense esperar a una sentència”.

Comparteix

Icona de pantalla completa