Diari La Veu del País Valencià
Treballadors de les empreses que van finançar il·legalment el PPCV reconeixen una falsa facturació

Diversos empleats de les empreses que van reconéixer haver finançat il·legalment el PPCV han afirmat aquest dimecres davant el jutge que no recorden que l’empresa de la trama Gürtel, Orange Market, els prestara serveis que després van ser pagats.

La sessió d’aquest dimecres del judici que s’està celebrant l’Audiència Nacional per la presumpta caixa B del PP, liderat aleshores per Francisco Camps, s’ha centrat en la declaració com a testimonis de sis persones que van tindre alguna vinculació professional amb alguna de les empreses que van pagar factures falses relacionades amb les campanyes municipals i autonòmiques de 2007 i les generals de 2008.

Tots els testimonis que han comparegut aquest dimecres han dit que no coneixen personalment cap dels acusats en aquest judici: ni els expolítics valencians, ni els líders de la Gürtel ni els seus col·laboradors. En aquest sentit, han indicat que han tingut alguna relació comercial amb algun dels grups o mercantils dels empresaris però mai amb Orange Market.

Han sigut els exdirectors de Serveis Corporatius i de Comunicació i Màrqueting de Lubasa Desarrollos Immobiliarios SL els qui han reconegut davant el jutge, José María Vázquez Honrubia, que van signar uns contractes amb Orange Market per ordre d’Alberto Gabriel Batalla, administrador d’aquesta empresa. A continuació han recalcat que no els consta que aquestos serveis es dugueren a terme finalment.

Factures per serveis no prestats

Aquesta afirmació l’han fet arran que el fiscal Anticorrupció Carlos Alba els mostrara dues factures emeses per l’empresa de la qual era responsable Álvaro Pérez ‘El Bigotes’ –que s’enfronta a 27 anys de presó– amb els imports de 45.000 euros per un treball de marxandatge i 50.000 euros per un acord de col·laboració. Ambdós factures corresponen als 110.200 euros que l’escrit d’acusació del Ministeri Públic assenyala com a sospitoses d’haver sigut utilitzades per a sufragar irregularment les despeses electorals dels populars valencians.

De fet, el que va ser responsable de Comunicació i Màrqueting de Lubasa ha precisat que si allò contractat s’haguera arribat a realitzar, ell s’hauria assabentat. D’altra banda, el seu company ha dit que va signar perquè així li ho van indicar, però que no tenia competències en la matèria de contractació.

Precisament, Batalla és un dels nou empresaris que han confessat que van sufragar les despeses electorals del PPCV en els comicis de 2007 i 2008. Segons la Fiscalia, els industrials van aportar un total d’1,2 milions d’euros, quantitat que s’integra dins dels 2,03 milions d’euros que va pagar el PP en negre a Orange Market en relació a aquestos actes

El finançament il·legal del partit conservador valencià també ha sigut confirmat pel líder de la trama Gürtel, Francisco Correa, i el seu ‘número dos’, Pablo Crespo, que van explicar en el judici que el PP de Camps havia ordenat que si “volien cobrar” els serveis prestats havien de girar factures falses a “determinats empresaris”.

Aquesta versió va ser corroborada després per ‘El Bigotes’ i per l’exsecretari general del PPCV, Ricardo Costa –que va ser qui va traslladar aquesta instrucció a la Gürtel–, i van afegir que aquest sistema de finançament il·legal va ser instaurat per Francisco Camps.

Comparteix

Icona de pantalla completa