Diari La Veu del País Valencià
XIX Jornada de Sociolingüística d’Alcoi 2014. ‘Tenim una llengua invisible?’
RedactaVeu / Alcoi.

L’objectiu de la XIX Jornada de Sociolingüística d’Alcoi, que tindrà lloc el pròxim 29 de març a Campus d’Alcoi, és analitzar i debatre sobre l’ús del valencià en els àmbits on encara no ha accedit amb certa normalitat o és clarament insuficient, com poden ser els següents: la justícia, els registres de la propietat, les notaries, els cossos de seguretat (guàrdia civil, policia nacional, exèrcit…), etc., i entre els quals es pot incloure l’absència de mitjans de comunicació autonòmics arran del tancament recent de la RTVV.

Per a parlar d’aquest tema, el programa de la XIX Jornada inclou la participació d’experts relacionats amb aquests àmbits, com Mercé Teodoro (Acció Cultural del País Valencià), Josep Ochoa (Universitat d’Alacant), Anselm Bodoque (Universitat de València), Juan Antonio Blay (Público), Adolf Beltran (El País), Xelo Miralles (periodista i exmembre del Consell d’Administració de RTVV), Vicent Partal (Vilaweb) o Ferran Suay (Universitat de València).

En la Jornada també hi haurà l’exposició ‘Ensenyar en temps difícils. Carles Salvador i Enric Matalí’, la presentació del documental ‘Nosaltres els valencians’, elaborat per Barret Films, i un monòleg a càrrec de l’actriu Rosanna Espinós.

Inscripció: en línia en aquest enllaç, fins al 26 de març de 2014.

Organitzen: Universitat Politècnica de València, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut d’Estudis Catalans – Delegació d’Alacant, Ajuntament d’Alcoi, Centre Ovidi Montllor i Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià.

Col·laboren: Universitat d’Alacant, Universitat de València, Universitat Jaume I i Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Comparteix

Icona de pantalla completa