Diari La Veu del País Valencià
Bárcenas culpa el PPCV de no pagar el congrés de 2008 a Fira València

El PPCV hauria d’haver pagat el mig milió d’euros que va costar el lloguer de Fira València. La factura va estar 9 anys impagada i la institució va cobrar només després de reclamar-ne judicialment l’import. El tresorer del PP espanyol en 2008, el moment de la celebració del congrés del partit, Luis Bárcenas, ha responsabilitzat els seus coreligionaris valencians de l’obligació de fer-se càrrec del local on s’havia de celebrar el conclave.

Bárcenas ha declarat davant de la comissió de les Corts que investiga la gestió de Fira València que l’organització del congrés “es va pactar entre el secretari general del PP, Ángel Acebes, i el president Camps”. En concret, l’exresponsable financer ha relatat “un sopar a València on estaven presents Acebes, Camps, Costa” i altres on es va acordar que la direcció estatal del partit es faria càrrec de les despeses d’organització, mentre que els populars valencians assumirien el lloguer.

Carregant el vídeo…

Bárcenas no ha fet cap comentari al voltant del fet que el PPCV de Francisco Camps no demanara pressupost del lloguer ni signara cap contracte escrit. L’autonomia financera de les organitzacions territorials del PP ha permés a Bárcenas desvincular-se de qualsevol gestió relacionada amb la factura i també explicar per què ni ell, ni Rajoy, ni cap altre dirigent espanyol es va assabentar que al País Valencià havien fet fortuna les empreses de Francisco Correa.

Bárcenas ha reiterat la versió de Rajoy segons la qual, quan el polític gallec va assumir la presidència del PP, es va ordenar a totes les organitzacions autonòmiques que deixaren de treballar amb el que amb posterioritat s’ha conegut com al grup Correa o trama Gürtel.

Això va ser en 2004, però, durant el sopar de 2008 per a l’organització del congrés, els seus companys valencians van informar-li que comptaven amb Álvaro Pérez i Orange Market per tal de muntar “algunes activitats fora del recinte” com ara “focs artificials”. Preguntat per si no li va resultar estrany que un vell conegut a la seu madrilenya del PP a qui s’havia vetat es relacionara amb el PPCV, Bárcenas s’ha limitat a respondre que va pensar que Pérez devia estar desvinculat de Correa.

Comparteix

Icona de pantalla completa