L'EMT amplia la flota adquirint els seus primers 2 vehicles elèctrics i 35 autobusos híbrids

La inversió és de 14.563.838 euros, que representa un estalvi d'1,6 milions per l'adquisició d'aquests vehicles que reduiran les emissions contaminants, el consum i el soroll
15 febrer 2018 01:00h

L'alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor delegat de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha presentat aquest dijous els 37 nous vehicles incorporats per l'EMT: 35 d'ells, de tecnologia híbrida, i 2 d'elèctrics. Per primera vegada circularan pels carrers de la ciutat autobusos elèctrics i híbrids articulats, la qual cosa permetrà, en paraules de l'alcalde, "reduir les emissions, el consum i el soroll i transportar més viatgers cada dia".

La renovació de la flota d'autobusos arriba després de cinc anys sense dur a terme una "compra massiva" de vehicles, ha destacat Ribó. L'alcalde ha puntualitzat que els dos autobusos elèctrics circularan fonamentalment per la zona centre de la ciutat. L'adquisició permetrà reduir les emissions de gasos contaminants i el consum de combustible, ha explicat Ribó. "És una aposta seriosa de l'EMT dirigida a la modernització d'acord amb les pautes de sostenibilitat mediambiental i els reptes que planteja l'actualitat: un motiu de satisfacció", ha conclòs l'alcalde.

En total, són 37 nous vehicles adquirits (35 de tecnologia híbrida i 2 d'elèctrics): dels autobusos estàndard híbrids, 14 són de la marca MAN i altres set de la marca IVECO, i els 14 vehicles articulats híbrids són també IVECO. Respecte als dos autobusos elèctrics, han sigut adquirits un de cadascuna de les dos marques que van presentar ofertes (Irizar i ByD), amb l'objectiu de poder testar-los de manera individual, atés que es tracta de nova tecnologia en ús.

L'adjudicació total d'aquestes adquisicions ascendeix a 14.563.838 euros, la qual cosa ha suposat una considerable rebaixa respecte al pressupost d'eixida del concurs, que estava fixat en 16.235.000 euros, ha destacat el consistori en un comunicat.

Per la seua banda, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha subratllat que "per primera vegada a la ciutat de València circularan dos autobusos completament elèctrics" i ha ressaltat la importància que "València siga igual que la resta de ciutats d'Europa, que ja tenen autobusos elèctrics, mentre que allò estrany és que ací no n'hi havia".

Més persones per autobús

L'empresa municipal estarà en condicions de "donar un millor servei, reduir emissions i soroll, sobretot al centre de la ciutat; el mateix que amb els 14 vehicles híbrids que posem en servei en la Línia 92, que ens permetran ampliar la capacitat de transport", ha explicat el regidor. De fet, els vehicles convencionals, de 12 metres, poden transportar 70 persones, mentre que els híbrids admeten 110 viatgers. La incorporació dels 14 nous cotxes a la Línia 92 (l'antiga Línia 2) es deu al fet que és una línia molt utilitzada per la ciutadania i amb una gran demanda.

La resta d'híbrids que s'aniran incorporant seran models convencionals de 12 metres, que també afavoriran una reducció dels consums en totes les línies. "És una aposta perquè l'EMT siga un servei de molta qualitat, que done suport al canvi model de mobilitat i que responga a l'alternativa de qualitat que demanda la ciutadania", ha conclòs Grezzi.

El gerent de l'EMT, Josep Enric García Alemany, ha recordat que aquesta reducció "va en la línia del compromís de l'EMT de reduir un 30% les seues emissions contaminants abans de 2030".

Durant aquest any, la intenció del govern municipal és continuar amb la compra d'autobusos de tecnologia híbrida i articulats per a augmentar la capacitat de transport de passatgers. Així mateix, l'empresa municipal està immersa en aquests moments en el procés de selecció d'una borsa de 300 conductors que s'aniran incorporant a la plantilla al llarg dels pròxims mesos per tal de millorar el servei d'autobusos municipal. Com a novetat, i seguint el Pla d'Igualtat de l'empresa, per primera vegada en aquest tipus de borsa es reserva un 15% del total de les places a dones. En aquest sentit, afegeixen que l'EMT ha incorporat més de 200 conductors els últims dos anys, enfront dels 78 que es van incorporar en el període 2010-2014.

Durant l'any passat, 2017, un total de 95.494.811 persones van confiar en el sistema públic d'autobús per als seus desplaçaments per la ciutat, xifra que suposa un augment del 2,32% respecte a l'any anterior. De fet, des de l'any 2015, hi ha un augment de més de 7,5 milions de viatgers, un 8,02% més en tan sols dos anys. Quant als ingressos, el volum total de vendes és de 43.930.582 euros, enfront dels 40.840.607, és a dir, tres milions d'euros més que en 2016, la qual cosa suposa un increment en els ingressos per venda de títols del 8%.

next