Diari La Veu del País Valencià
Adif comença la segona fase d’implantació del tercer carril entre València i Castelló

Adif Alta Velocitat ha iniciat els treballs previs a la fase II de les obres d’implantació del tercer carril en el trajecte València-Castelló, de 74 quilòmetres, que forma part del Corredor Mediterrani. Aquestes actuacions, que es realitzen en el tram comprés entre València i Sagunt, es duen a terme en horari nocturn per a no afectar el trànsit ferroviari i consisteixen en la preparació del terreny, apilament, transport i la distribució d’unes 36.000 travesses de tipus mixt AM-05 al llarg del traçat ferroviari.

Aquestes travesses destinades a via amb tercer carril tenen un disseny que difereix considerablement del convencional, a causa de la seua estructura, fabricada per a possibilitar una distribució asimètrica d’esforços en un reduït espai destinat a la subjecció de carrils contigus. El seu pes supera els 400 quilos. Aquestes obres suposen la continuació de la fase I, en la qual es va dur a terme la implantació del tercer carril entre Madrid i Castelló.

El desenvolupament d’aquests treballs representa el compliment dels compromisos anunciats pel Ministre de Foment per a la incorporació del tercer carril en ambdues vies del trajecte València-Castelló de la forma “més ràpida i consensuada possible”, una vegada s’ha verificat que es reuneixen els requisits i condicionants tècnics necessaris, segons ha informat el Ministeri de Foment en un comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa