Educació vol fomentar l'ús de la bicicleta entre l'alumnat de les escoles i els instituts

El programa Aula Ciclista es desenvoluparà en l'horari lectiu mitjançant unitats didàctiques que combinen la teoria i la pràctica
/ València
16 febrer 2018 01:00h
El conseller Vicent Marzà explica que "el programa Aula Ciclista uneix esport i educació".

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport posarà en marxa Aula Ciclista, un programa que té com a finalitat fomentar la pràctica de l'activitat física i el coneixement i divulgació del ciclisme en l'àmbit escolar, així com l'ús de la bicicleta com a model de mobilitat sostenible. Aula Ciclista es desenvoluparà a les escoles i instituts valencians i s'adreça a l'alumnat que cursa cinqué o sisé d'Educació Primària i primer o segon d'Educació Secundària Obligatòria.

Segons el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, "el programa Aula Ciclista uneix esport i educació de la mateixa manera que altres projectes com Pilota a l'Escola i Esport a l'Escola". En aquest sentit, Marzà ha recalcat que "pensem que és un programa excel·lent perquè, a banda de divulgar entre l'alumnat el coneixement i la divulgació del ciclisme, fomentarà l'ús de la bicicleta com a model de mobilitat sostenible, així com els avantatges per a la salut que té el desplaçament amb bici, l'estalvi econòmic que suposa i el respecte a la resta dels usuaris".

L'activitat es desenvoluparà mitjançant unitats didàctiques amb sessions teoricopràctiques en l'horari lectiu. Cada unitat didàctica constarà de dues sessions d'una hora de durada cada una. Una primera, en la qual l'alumnat rebrà formació sobre vida saludable, seguretat viària, ús de la bicicleta i el ciclisme com a esport, i una segona, amb exercicis pràctics sobre l'ús de la bicicleta, en què es recorrerà un circuit urbà on l'alumnat s'enfrontarà a situacions quotidianes per a dominar la normativa viària i el maneig de la bicicleta.

La Conselleria convocarà pròximament subvencions destinades a entitats privades sense ànim de lucre per a dur endavant el programa, amb un pressupost de 200.000 euros. Les entitats beneficiàries seran les encarregades d'aportar les bicicletes per a l'alumnat així com el material necessari per al desenvolupament d'aquest programa de foment de l'esport. Dels 200.000 euros d'aquestes subvencions, se'n destinaran 110.000 a personal tècnic i 30.000 a personal per a la coordinació, comunicació, seguiment i avaluació del programa. També s'assignaran 50.000 euros per a material esportiu i, finalment, per a material didàctic, material d'oficina pàgina web, multimèdia i altres despeses de gestió del programa, s'hi destinaran 10.000 euros.

next