Diari La Veu del País Valencià
Un militant de base i un assessor, màxims representants de Podem i Ciutadans en la comissió del finançament

Una reunió d’alt nivell amb personatges secundaris. La darrera trobada de seguiment de la campanya per a la millora del finançament autonòmic va tindre ahir dos assistents inesperats. Al costat dels secretaris generals d’UGT, Ismael Sáez, i de CCOO, Arturo León; el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro; la portaveu de Compromís, Àgueda Micó, i el secretari d’Organització del PSPV, José Muñoz, es van asseure un assessor de Ciutadans a les Corts, Jesús Salmerón, i Pau Sanz, un “militant de Podem”, com ell mateix es va presentar davant de la resta d’assistents.

Si la rellevància i, en última instància, l’autoritat per a reprensentar una organització han de servir per a mesurar quina importància atorga cadascú a la principal reivindicació política de la legislatura, l’escalafó dels enviats de Podem i Ciutadans no va enviar bons senyals.

Amb 13 i 9 diputats a les Corts respectivament i, en el cas de Podem, un senador, i amb unes direccions autonòmiques consolidades, encara va sobtar més que els representants d’aquestes dos formacions ni tan sols formen part dels òrgans rectors. En el cas de Salmerón, almenys va ser candidat al Senat en les darreres Eleccions Generals.

L’asimetria d’estatus va marcar una reunió de la Comissió per un Finançament Just que va acordar la possibilitat de generar aliances amb altres comunitats autònomes per a posar sobre la taula la necessitat d'”abordar amb immediatesa” el canvi del model de finançament.

Més reunions, una campanya informativa i la reclamació que el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, convoque la Conferència de Presidents van ser algunes de les accions pactades. El consens es va estendre a un punt de difícil consecució: que el PPCV se sume a la plataforma. Per a això es va acordar l’emissió d’una invitació formal.

Comparteix

Icona de pantalla completa