Bellreguard es pregunta per què cal canviar ara la retolació "si el valencià mai havia suposat cap problema"

La Delegació del Govern ha demanat a l'Ajuntament que els senyals de trànsit estiguen també en castellà
/ València
16 febrer 2018 01:00h
L\'Ajuntament de Bellreguard ha assegurat que contestaran al requeriment de la Delegació del Govern. En la imatge, l\'alcalde Àlex Ruiz.

L'Ajuntament de Bellreguard (la Safor) va rebre un escrit per part de la Delegació del Govern perquè canvie els rètols dels senyals de trànsit i que també apareguen en castellà, ja que fins al moment estan indicats solament en valencià. El document, amb data del 31 de gener, dóna un mes per a fer el canvi.

En declaracions a Europa Press Televisió, l'alcalde del municipi, Àlex Ruiz, ha defensat que "és un poble valencianoparlant" i per aquest motiu "els senyals apareixen escrits d'aquesta manera". "Des de 1992 tenim aprovat un reglament municipal d'ús preferencial del valencià i és el que l'administració està executant", ha justificat.

Ruiz assegura que la Delegació del Govern demana que "les senyalitzacions que tenen llegendes es retolen en les dues llengües, en castellà i valencià". Segons l'alcalde, oficialment, segons "la comunicació de Delegació del Govern, han rebut la denúncia perquè tots els senyals de trànsit apareixen en valencià".

Ruiz desconeix el motiu perquè demanen en aquests moments que es canvie la retolació. "Jo també em pregunte per què ara cal canviar-ho. El PP ha governat durant dotze anys i mai hi ha hagut cap problema. No entenc per què es dóna ara aquesta polèmica per defensar els nostres drets lingüístics", ha informat. A més, Ruiz ha indicat que "és una qüestió que històricament ha estat present a Bellreguard sense cap problema" i que "sempre s'ha viscut amb total normalitat la seua llengua".

L'Ajuntament de Bellreguard ha assegurat que contestaran el requeriment de la Delegació del Govern, ja que "la Constitució reconeix la protecció de totes les llengües de l'Estat i defensa la diversitat cultural de l'estat espanyol".

next