Diari La Veu del País Valencià
Cantó demana al govern espanyol que garantisca que els productes sempre incloguen etiquetatge en castellà

El grup parlamentari de Ciutadans al Congrés s’ha adreçat al govern estatal per a preguntar-li quines són les mesures de què disposa per a garantir que les indicacions obligatòries de l’etiquetatge dels productes alimentaris s’expressen, almenys, en castellà.

En una pregunta signada per Toni Cantó i la resta de diputats valencians del partit taronja es recorda que, segons estipula la llei, “les indicacions obligatòries de l’etiquetatge dels productes alimentaris que es comercialitzen a Espanya s’expressaran, almenys, en la llengua espanyola oficial de l’Estat”.

En el seu text, en el qual sol·licita resposta per escrit, Ciutadans vol saber, a més, “què pensa el Govern [espanyol] de “la campanya contra l’empresa Consum” que, segons indica, ha dut a terme “cert partit polític” a causa de la decisió del supermercat d’etiquetar els productes solament en castellà.

Encara que no ho nomena expressament, es refereix a Compromís i, concretament, a “alts càrrecs” del Govern de la Generalitat Valenciana: “assessors, diputats i alcaldes”.

La cooperativa valenciana ha explicat que ha optat per retolar els envasos dels productes de marca pròpia només en castellà per a “millorar la llegibilitat” i que aquesta decisió és el resultat dels contactes que manté amb els seus socis i clients, que abasten sis comunitats autònomes (País Valencià, Catalunya, Múrcia, Castella-la Manxa, Andalusia i Madrid).

Comparteix

Icona de pantalla completa