Rajoy critica a Elx que es parle "sobre llengües" en educació en lloc d'invertir en la digitalització

El president espanyol assegura que l'economia espanyola està creixent per damunt de la de França, Alemanya i Itàlia
17 febrer 2018 01:00h
Rajoy ha indicat que s\'han pres mesures des del govern espanyol per a garantir que Internet arribe a tots els pobles de l\'estat.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha defensat aquest dissabte que el treball del futur està en l'econòmica digital, per la qual cosa ha apostat per promoure la digitalització del model productiu. Per a açò, veu necessari reforçar el sistema educatiu amb "noves competències digitals", en lloc de promoure debats "sobre les llengües".

En una convenció d'emprenedors a Elx (Baix Vinalopó), Rajoy ha manifestat: "És veritablement increïble, atempta contra el progrés i suposa situar-se en el pitjor passat el fet d'estar fent debats sobre les llengües, imposant a la gent el que no vol que se li impose". Davant això, el cap de l'executiu espanyol ha apostat per "dedicar els recursos en educació a la revolució digital que s'està produint a tot el món i en lloc de capacitar els joves".

Ha sostingut que eixa ha de ser la "política educativa hui" i ha afirmat que la "clau" són els 475.000 llocs de treball generats en l'últim any. "És el futur imparable, que no el pararà ningú. I convé, quan aquestes coses es produeixen, col·locar-se al principi de tot", perquè en cas contrari se situaran "uns altres" i hi haurà "problemes".

D'altra banda, Rajoy ha assegurat en la trobada a Elx que s'han pres mesures des del govern espanyol per a garantir que Internet arribe a tots els pobles de l'Estat "per xicotets que siguen" i ha emfatitzat que en implementació de fibra òptica l'estat espanyol és el tercer país del món. Ha ressaltat a més que s'ha aprovat un pla estatal per a formació de treballadors en competències digitals perquè cal "actualitzar-se i formar-se" en competències digitals, així com un programa de pimes per a donar-los suport en la transformació d'empreses. Sota el mateix prisma, ha subratllat que el govern espanyol regularà la fiscalitat per als entorns digitals, de manera que es pagarà impostos a l'Estat "siga on siga el seu domicili" i per les activitats i beneficis que es reben a l'estat "i no a Luxemburg".

Primer l'ocupació i després "tota la resta"

Mariano Rajoy ha sostingut que la "primera prioritat" és la creació d'ocupació "i a partir d'ací tot la resta". Per açò, ha dit que la recuperació econòmica s'ha produït pels qui van mantenir els seus negocis oberts en els moments de crisi. Rajoy ha fet referència a l'inici de la seua primera legislatura, quan molts" deien que Espanya havia de demanar el rescat: No ho vam fer i amb l'ajuda de molta gent resistim. I Espanya no va ser rescatada i assegurem l'estat del benestar, i estem creixent per sobre de França, Alemanya i Itàlia".

Per tot açò, ha al·legat que les xicotetes i mitjanes empreses tenen el reconeixement del govern espanyol, perquè són "motor d'oportunitats i ocupació" i estan formades per persones que "ho han donat tot perquè aquest país tirara endavant".

Maria Rajoy ha mantingut que els llocs "no cauen del cel" sinó que "cauen perquè hi ha gent que treballa". Ha emfatitzat que les pimes representen el 99 per cent del teixit empresarial de l'estat, el 62% del que es produeix i el 73% de l'ocupació que es crea. "Les pimes i els autònoms no són números, són persones i representen valors; el PP comparteix eixos valors, la perseverança, el compromís de la millora diària", ha conclòs.

next