Diari La Veu del País Valencià
La companyia La Dependent deixa la gestió del Teatre Principal d’Alcoi per incompatibilitats en el contracte

El Teatre Principal d’Alcoi (l’Alcoià) suspendrà la programació a partir del pròxim divendres 9 de març i convocarà un nou procés per a adjudicar a una companyia el contracte de serveis i gestió de personal. L’agrupació que s’encarregava fins ara, La Dependent, ho feia amb una fórmula que no està contemplada en la modificació de la Llei de Contractes del Sector Públic que entrarà en vigor, segons han informat fonts municipals.

La nova normativa no permet contractes de col·laboració entre el sector privat i públic, fórmula utilitzada fins hui perquè La Dependent fóra companyia resident del Principal, que rebia una subvenció anual de l’Ajuntament d’Alcoi. El canvi legislatiu, que entrarà en vigor el 9 de març, “no contempla cap tipus de format de companyia resident”, ha recalcat a Europa Press el regidor de Cultura, Raül Llopis. A més, el contracte com a companyia resident finalitzava el 20 de gener de 2017 “amb pròrroga inclosa”.

Des del consistori han explicat que el pròxim pas és traure un nou contracte i plecs adaptats a la nova llei. La relació contractual per a gestionar el Principal ha de ser a partir d’ara per contracte de serveis i gestió de personal, com ha explicat l’edil. Aquesta modalitat de contracte és idèntica a la que actualment té el Teatre Calderón, principal espai escènic de la ciutat d’Alcoi.

El responsable de Cultura ha subratllat la intenció de l’Ajuntament “d’agilitzar els tràmits el màxim possible” per a “adjudicar-ho a l’empresa que siga, bé siga La Dependent o una altra”. De moment, a partir del 9 de març, el Principal ha suspés la programació i el govern local ha oferit algunes solucions a companyies que havien d’actuar. Una d’elles és Identitas, que havia d’escenificar la seua obra Crim al Principal el dissabte 17 de març.

L’àrea de Cultura d’Alcoi ha donat l’opció a aquesta companyia de mantenir la seua data, però hauran de portar la seua obra al Centre Cultural Mario Silvestre.

El Betlem de Tirisiti no corre perill

La Dependent ha sigut resident del Principal d’Alcoi i ha gestionat tota la programació de l’espai escènic durant els últims anys. També és l’encarregada de fer possible cada nadal El Betlem de Tirisiti des de 1990, encara que aquesta titella no ha estat sempre en el Principal.

Un dels aspectes que “no preocupa gens” al regidor de Cultura és el futur d’aquesta funció nadalenca, una de les més característiques del Nadal valencià. Llopis aposta per “arribar a un acord” amb la companyia, si bé, ha apuntat que el contracte d’El Betlem de Tirisiti va separat del de La Dependent com a resident del teatre.

Comparteix

Icona de pantalla completa