Diari La Veu del País Valencià
‘L’efecte Miró’ aplega 3.500 visitants a l’IVAM durant el primer cap de setmana de l’exposició

Unes 3.500 persones han passat durant el cap de setmana per l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) per a contemplar l’exposició ‘Miró. Ordre i desordre’, que reuneix al voltant de 200 peces de l’artista català per a ressaltar la seua faceta més “combativa i radical”.

L”efecte’ Joan Miró s’ha traduït en llargues cues a les portes del museu valencià, especialment al matí d’aquest passat diumenge, han assenyalat a Europa Press des de la institució cultural.

Amb aquesta mostra, que va obrir les portes al públic el 15 de febrer i que es podrà admirar fins al pròxim 17 de juny, l’IVAM acaba amb anys d’absència de Joan Miró a la capital del Túria.

El director de l’IVAM, José Miguel G. Cortés, va emfatitzar en la presentació del projecte la importància d’aquesta exposició a València, ja que, va asseverar, “no es pot entendre l’art del segle XX sense conéixer l’obra de Joan Miró”.

La selecció, comisariada pel doctor en Història de l’art i professor en la Universitat Autònoma de Barcelona Joan Maria Minguet, trau al creador català “del santuari” per a mostrar el seu costat “més viu, heterodox i radical”.

I ho fa a través dos centenars d’obres –entre pintures, escultures, dibuixos, ceràmiques, cartells i peces vinculades a les arts escèniques– procedents del Museu Reina Sofia, Thyssen, Fundació Juan March, MACBA, Fundació Joan Miró, Fundació la Caixa i Museu Boijmans Van Beuningen de Róterdam, entre d’altres. Al costat d’aquests préstecs, col·leccions privades han aportat creacions que permeten dibuixar el Miró “més combatiu”.

Nou horari

Es dóna la circumstància, a més, que des d’aquest divendres el museu valencià ha avançat el seu horari d’obertura a les 10h del matí amb l’objectiu de facilitar les visites de turistes i de grups escolars. Així mateix, el centre passa a tancar les seues portes a les 19h, de manera que s’adapta als horaris de la resta de museus europeus.

Igualment, l’IVAM ha augmentat les hores de visita gratuïta a les vesprades del dissabte, de 15h a 19h, quan els visitants de l’IVAM tindran accés lliure a les exposicions del museu. També manté la gratuïtat de l’entrada el diumenge i l’obertura extraordinària fins a les 21h el divendres, amb accés lliure a les exposicions entre les 19 i les 21h.

Aquesta ampliació d’horaris, subratllen, no afecta les gratuïtats i bonificacions que l’IVAM manté en les entrades aplicables a diferents col·lectius, com ara els menors de 10 anys; els discapacitats i acompanyants; els aturats; els pensionistes; les famílies nombroses; els grups d’escolars, i els Amics i Amigues de l’IVAM, que entren gratuïtament; així com els descomptes del 50% en l’entrada per a estudiants.

Comparteix

Icona de pantalla completa