Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València organitza una Crida de les Falles 2018 inclusiva

La Crida de les Falles 2018 –l’acte en el qual les falleres majors de València convidaran la ciutadania a gaudir de la festa– mostrarà de nou la cara inclusiva de la celebració, que comptarà amb subtítols, llengua de signes i zona per a persones de mobilitat reduïda.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha explicat que, “un any més, la Crida, que se celebrarà diumenge que ve a les Torres de Serrans, no solament servirà per a anunciar al món l’inici de la festa gran de València, sinó que també permetrà traslladar un dels seus aspectes fonamentals, el fet de ser una celebració inclusiva”. En aquest sentit, ha afirmat que la llengua de signes, els subtítols i l’accessibilitat seran “clau”.

“Repetim enguany la col·laboració amb la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (Fesord) per a traduir els discursos simultàniament a la llengua de signes”, ha explicat. Una persona, com en anys anteriors, es col·locarà a un lateral de l’escenari perquè les persones sordes també puguen gaudir de la Crida.

A més, per segon any consecutiu, els discursos de les falleres majors de València seran subtitulats en directe i es projectaran a les Torres a través de la tecnologia estenotípia informatitzada. Per a fer-ho possible l’Ajuntament col·labora amb Helix CV, la Federació d’Associacions per la Integració de les Persones Sordes a la Comunitat Valenciana.

“Diumenge convidarem el món sencer a una festa única que és Patrimoni Immaterial de la Humanitat i és fonamental mostrar-la com allò que és, un motor social, una celebració inclusiva que permet que totes les valencianes i els valencians i tota la gent que ens visite puga gaudir al màxim de tres setmanes molt intenses a la nostra ciutat”, ha afirmat Fuset a través d’un comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa