Diari La Veu del País Valencià
‘El Bigotes’ diu que els empresaris van pagar amb alegria i felicitat les factures del PPCV

Álvaro Pérez, responsable de l’empresa Orange Market, implicada en la xarxa Gürtel, creu que en el cas del suposat finançament il·legal del PP no s’han pres totes les mesures que calien contra els donants del partit, i en aquest capítol ha citat en concret a Ignacio López del Hierro, marit de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal. A més, ha refermat que Ricardo Costa era l’enllaç de les empreses de la Gürtel al País Valencià i que els empresari feien els pagaments amb “alegria”

L’empresari que va ser conegut com a ‘El Bigotes’ compleix condemna a la presó de Valdemoro (Madrid) pels contractes de Gürtel per als espais de la Generalitat Valenciana a Fitur. També està acusat en el judici que se segueix a l’Audiència Nacional pel suposat finançament il·legal del PP valencià. Aquest dimarts ha comparegut davant la comissió d’investigació del Congrés sobre els casos que afecten al PP. Al seu parer, dels noms del suposat finançament il·legal del PP “hi ha els que han eixit i, si algú falta per eixir, són els donants” i ha convidat a examinar la llista i comparar-la amb els contractes i obres públiques que han rebut.

Segons ha recordat, ell no apareix en els anomenats papers de l’extresorer del PP, Luis Bárcenas, però està compareixent en la comissió d’investigació i, en canvi, s’ha queixat que hi ha noms d’eixa suposada comptabilitat paral·lela del PP als quals no s’ha cridat a declarar davant cap instància, i n’ha citat en concret dos: Ignacio López del Ferro i Castillo, marit de Cospedal, i Ángel Piñeiro, un amic de la infància de Mariano Rajoy que va ser el seu “ajudant de camp”. “Figuren com a atiants (és a dir, donants), anaven a soltar el mondongo i no els he vist en cap judici, no diuen ni piu. Potser és que tenen algun privilegi –ha protestat–. M’agradaria que vingueren demà ací com jo”.

Com va fer davant el tribunal que jutja la Gürtel valenciana en l’Audiència Nacional, Álvaro Pérez ha confirmat que al País Valencià va ser Ricardo Costa, amb qui tenia fil directe, qui els va dir que “l’única manera de cobrar” era facturar a les empreses, malgrat que li van advertir que “era un despropòsit”. I ha subratllat que eixos empresaris pagaven “amb alegria i felicitat”. “No he vist a cap plorar”, ha comentat. “Han arribat (al tribunal), han parlat i se n’han anat”, ha afegit.

El capitost de la Gürtel valenciana ha aprofitat per a assenyalar en un altre moment que, en canvi, hi ha secretàries de les empreses de la trama que guanyaven 1.000 euros que estan condemnades a huit anys o funcionaris “condemnats a un porró d’anys” i que només “passaven per ací”.

Comparteix

Icona de pantalla completa