Diari La Veu del País Valencià
El Diluvi, Smoking Souls, Sva-ters, VaDeBo i Herba Negra encendran a Vivers el concert faller de La Gira

El concert de Falles d’Escola Valenciana enceta l’agenda musical de La Gira 2018. El Diluvi, Smoking Souls, Sva-ters, VaDeBo i Herba Negra són els grups que actuaran el proper 10 de març a les 20.30 hores al Jardí de Vivers de València. L’espectacle inaugura La Gira d’Escola Valenciana, el festival itinerant de música en valencià que arriba enguany a la XIII edició.

Enguany, Escola Valenciana ha apostat per Smoking Souls, El Diluvi, Sva-ters, VaDeBo i Herba Negra per a configurar el cartell del concert de Falles, que marca l’inici de La Gira 2018. Es tracta de cinc grups punters del panorama musical que comparteixen la creació de música en valencià des de diferents estils i la contundència de les lletres per a transformar la realitat social, explica el col·lectiu en un comunicat.

Smoking Souls desplegarà l’arsenal de guitarres i melodies dels tres discos que ha publicat fins ara. El grup de Pego va ser un dels triomfadors en l’última edició dels premis COM, no debades el seu darrer treball, Cendra i or (Propaganda pel Fet!, 2017), va rebre dos guardons: millor disc de rock i millor vídeo per Vida, de Pau Berga (direcció) i Tresdeu Media (producció).

El Diluvi és la nota més fresca en el panorama actual de la música en valencià. El grup de Castalla es defineix com una banda de música de folk modern que fusiona diversos estils musicals, com cúmbia, reggae, rumba, folk i música tradicional o d’arrel valenciana, i crea així un nou estil que els components del conjunt anomenen “mestissatge mediterrani”.

Pel que fa a Sva-ters, el veterà grup originari d’Alcàsser enguany compleix 20 anys de la seua formació i decideix fer una gira de comiat i deixar definitivament els escenaris. La seua barreja de rock clàssic, ska, jazz, rumba i reggae fusionades amb unes lletres caracteritzades per una gran dosi d’humor configuren el seu estil propi, l’sva.

VaDeBo és un grup format a la ciutat de València per músics provinents d’altres bandes i que pretén projectar l’energia dels seus membres en cada cançó i en cada concert, amb una experiència divertida i alegre, sense perdre de vista el compromís social que els defineix com a banda. El grup acaba de publicar La por (Maldito Records, 2018), el seu tercer treball d’estudi.

Herba Negra, grup de música rap, combina arrels, música negra, energia i elegància amb líriques plenes d’emocions, sinceritat, realitat i un toc d’humor i crítica social.

Escola Valenciana ha iniciat un sorteig d’entrades al Facebook de La Gira Escola Valenciana, on regala 3 entrades dobles per al Concert de Falles a través del Facebook de La Gira. La promoció estarà activa fins al dimecres 21 de febrer a les 21 hores.

L’entrada anticipada es podrà adquirir a 7 euros a través d’Internet, mentre que en taquilla costarà 10 euros, excepte per a les Amigues i els Amics d’Escola Valenciana i l’alumnat de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València, col·lectius que, el mateix dia del concert, encara podran adquirir el tiquet al preu especial de 7 euros si presenten el respectiu carnet acreditatiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa