Oltra defensa Nomdedéu i assegura que la piulada sobre Ortiz "no és un insult masclista ni una al·lusió personal"

La vicepresidenta del Consell argumenta que es tracta d'una "metàfora" per a explicar "les actuacions de la dirigent popular"
/ València
20 febrer 2018 01:00h
Mónica Oltra demana una "reflexió pública" de com els poders públics es comporten davant dels delictes d\'opinió i les amenaces.

La vicepresidenta del Consell i portaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha demanat aquest dimarts que no es traga de context la piulada que va escriure el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, sobre la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, perquè "no és un insult masclista ni una al·lusió personal", sinó "una metàfora" per a explicar les actuacions de la dirigent popular.

Oltra s'ha referit així a la publicació de Nomdedéu en què assenyala que "el PP voldria canviar Bonig però l'alternativa és com un ximpanzé amb una ballesta" juntament amb una notícia sobre la secretària general del PPCV, Eva Ortiz.

Sobre aquest tema, ha replicat que "cal no confondre els termes" perquè "s'està dient que ha dit ximpanzé" a Ortiz i "això no és així" perquè "les metàfores serveixen per a explicar determinades decisions". De fet, ha esgrimit que "si algú diu 'has entrat com un elefant en una terrisseria' no t'està dient 'elefanta' t'està dient que has tingut poca empatia i potser poca reflexió a l'hora de decidir". Així, "quan et diuen que has actuat com un mico amb ballesta t'estan dient que has actuat de manera imprevisible i amb molt perill". "És el que significa aquesta expressió", ha aclarit.

També ha remarcat que el missatge es referia al fet que Ortiz té "molt de perill" quan ha presentat una denúncia contra el Consell "ple de falsedats". "Òbviament no és una al·lusió personal ni té connotacions masclistes" i ha recordat que "ve arran d'una notícia i un titular que deia que el mateix PP està sufocat amb les inexactituds i falsedats amb què s'ha fet aquesta denúncia", ha postil·lat.

next