Diari La Veu del País Valencià
Oltra deixa de ser portaveu d’Iniciativa per a centrar-se en Compromís
RedactaVeu / València

“Han sigut set anys d’haver tingut l’honor de ser portaveu d’Iniciativa del Poble Valencià, -ha afirmat Oltra davant el plenari de l’Assemblea- un temps que ha sigut d’aprenentatge, de reinventar-me i d’un procés de canvi amb molta estima, també un temps difícil amb pèrdues importants. Hem de ser coherents i la coherència exigeix que jo ara deixe de ser portaveu d’aquest xicotet però a la vegada gran projecte”.

“Sempre hem defensat que aquells que dirigeixen les coalicions de les quals formem part no han de ser els mateixos que els dels seus components, jo ho he compatibilitzat durant nou mesos, i ara crec que és el moment per coherència de deixar espais per a què altres puguen ocupar-los, ja que aquest projecte també necessita nous lideratges. Jo crec que sent una de les portaveus de Compromís la neutralitat i el ser de tots i totes exigeix que no puga ser portaveu només d’una part”.

Oltra, que ha agraït l’estima de tots aquestos anys als seus companys de partit, també s’ha referit en la seua intervenció a la situació política al País Valencià i a la necessitat de canvi, que sembla estar cada vegada més a prop.

“La situació política del canvi que tots estem esperant i que fins i tot el PP verbalitza tots els dies no hauria estat possible sense Compromís i sense Iniciativa. La generositat i la humilitat del nostre projecte no es pot confondre amb irrellevància, nosaltres som i hem estat claus en aquest camí del canvi i volem ser-ho també en el futur”.

L’Assembla d’Iniciativa ha comptat amb la presència en els seus discursos inaugurals dels representants dels companys de coalició Enric Morera del BLOC, Carles Arnal, d’Els Verds-EE i de Joan Ribó, portaveu de Compromís a l’ajuntament de València. Així mateix ha assistit el líder d’EQUO Juan López Uralde i el senador d’ICV Jordi Guillot, entre altres representants de formacions polítiques de l’estat, dels sindicats i la societat civil valenciana.

L’Assemblea General d’Iniciativa està centrant el seu treball en el debat al voltant de tres ponències polítiques, una per a realitzar aportacions programàtiques de cara a les eleccions al parlament Europeu del 25 de maig, una altra per assentar les bases per una acció política que porte el canvi al País Valencià i una tercera sobre el reforçament de Compromís.

Segons Oltra “el dia que Alberto Fabra apagà Canal 9, apagà el seu govern, simbòlicament, perquè estaven acabats des de molt abans, però als ciutadans i ciutadanes se’ls feu visible amb el fundit a negre de la nostra televisió autonòmica, ells signaren ahí la seua sentència de mort, no només per acabar amb RTVV que també, sinó pel símbol que suposava un govern en la impotència davant la gestió d’allò públic”.

“Ens trobem front a un govern que no és perillós per les seues idees, és perillós per la seua incompetència. Un poble pot sobreviure a un govern de dretes, ho hem aconseguit de fet, nosaltres som exemple que es pot sobreviure a un govern de dretes, però no es pot sobreviure a un govern d’incompetents i la gent això ho sap i per això li han girat l’esquena al govern del Partit Popular. Un partit ofegat per la corrupció, amb lluites internes per a veure qui sobreviu ara que els llocs comencen a escassejar”.

Oltra ha encoratjat els seus companys a preparar el canvi “hem de ser coherents amb allò que hem proposat en l’oposició, com a govern ho haurem de recolzar també. Vos propose que realitzem una transició amable, la gent no ha de pagar amb incertesa i angoixa les errades o canallades dels seus governants. Hem de preparar una transició on els canvis impacten de manera positiva en la vida de la ciutadania, on els canvis no li compliquen la vida a la gent. Haurem d’estudiar com fer models de transició per a tornar a allò públic allò privatitzat de manera que siga positiu per a la ciutadania, sense que ho visquen com una agressió, hem de fer un canvi amable, una transició que la gent entenga, a la velocitat que la gent puga anar.

Comparteix

Icona de pantalla completa