Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat detecta més de 2.000 defraudadors i recupera 10 milions d’euros

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha repassat aquest dimarts les actuacions del Consell i en especial del seu departament durant el darrer any. Segons ha explicat en una conferència titulada ‘Hisenda, sector públic i model econòmic a la Comunitat Valenciana: Bases del futur’, la Generalitat ha detectat més de 2.000 defraudadors aquesta legislatura.

Durant la seua intervenció, presentada per la regidora Sandra Gómez, ha aprofitat per a desgranar les mesures que la Generalitat està duent a terme per a millorar els comptes i transformar el model productiu. En aquest sentit, Soler ha destacat que les campanyes d’inspecció de les liquidacions de l’Impost sobre el Patrimoni han fet aflorar més de 2.000 defraudadors i han recuperat 10 milions d’euros. En aquest sentit, ha celebrat que l’Institut Valencià d’Administració Tributària que va crear el govern del PP però que no funcionava “és ja una realitat operativa”, amb la seua plantilla seleccionada per oposició.

També ha fet un repàs dels canvis fiscals introduïts per l’actual Consell, especialment en l’IRPF, on s’han rebaixat els tipus impositius de les rendes mitges i baixes, augmentant lleugerament els de les altes, i ha culminat amb l’elaboració de la nova Llei de Taxes i amb l’aprovació de la nova Llei del Joc. Des del punt de vista de la despesa, Soler ha ressaltat “mesures de racionalització i control del sector publicoinstrumental”: reducció del nombre de membres en els consells d’administració, limitació i publicitat de retribucions dels alts càrrecs i de la massa salarial de cada entitat, obligació de publicitat de les contractacions de personal o posada en ordre de les plantilles.

En aquest punt, ha subratllat que “estan aprovades les relacions de llocs de treball d’una vintena d’entitats, mentre que l’anterior govern solament en tenia una”. Així mateix, ha assenyalat que s’està “racionalitzant l’estructura del sector públic” per a fer desaparéixer els “quiosquets” opacs creats en el passat i s’està redactat l’esborrany de l’avantprojecte de llei per a la Reforma del Sector Públic Empresarial i Fundacional.

Pel que fa a les modificacions en l’impost de successió, el conseller ha assegurat que no afectarà negativament les empreses familiars –que són la majoria al País Valencia– i ha informat que també s’ha afegit els nebots en la legislació.

Soler ha volgut també posar en relleu la reducció de les despeses de les caixes fixes de les conselleries i les reformes en matèria de contractació per a afavorir un barem que considera aspectes de responsabilitat social.

En la mateixa línia, Vicent Soler ha assegurat que s’està treballant per a transformar el model econòmic valencià i ha defensat que “necessitem una mobilització social, silenciosa, des del treball conjunt i ben fet” per a revertir la situació actual de precarietat, endeutament, dificultats i malestar. Aquesta responsabilitat, ha assenyalat, és compartida amb l’Agència Valenciana de la Innovació.

Comparteix

Icona de pantalla completa