Diari La Veu del País Valencià
Díaz Alperi (PP) serà jutjat per tres delictes contra Hisenda i suborn
Europa Press / València

Al costat d’Alperi, el tribunal valencià també obri judici oral contra tres empresaris -Antonio M.R., Antonio S.I., i Javier P.L.- per aquests mateixos delictes, segons consta en un extracte de la resolució facilitada pel TSJ. Es determina com a òrgan jurisdiccionalment competent per a l’enjudiciament i fallada de la causa a la Sala civil i Penal del tribunal.

Així mateix, en la citada resolució, el tribunal requereix a Luis Díaz Alperi, Antonio M.R., i a Antonio S.I. que presten una fiança o garantisquen a través de qualsevol dels mitjans admesos en dret el pagament de les responsabilitats pecuniàries que pogueren ser declarades, en les següents quantitats: 2.300.000 euros, 1.500.000 euros i 900.000 euros, respectivament. També dóna deu dies a les defenses perquè formulen els seus escrits.

La causa

La causa va partir d’una denúncia interposada per la Fiscalia Superior contra Díaz Alperi en la qual el ministeri públic -sobre la base d’un informe de l’Agència Tributària- posava de manifest pagaments dubtosos avalats per tres societats als exercicis 2007, 2008 i 2010 que podien constituir tres delictes contra la Hisenda Pública, així com de falsedat en document mercantil.

L’exalcalde està imputat també pels suposats delictes de revelació informació privilegiada, tràfic d’influències i suborn en la causa separada del ‘cas Brugal’, que investiga presumptes irregularitats en la tramitació del Pla General d’Ordenació Urbanística (PGOU) d’Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa