Diari La Veu del País Valencià
El festival internacional de cinema Mostra la Ploma posa en marxa la seua quarta edició

El festival internacional de cinema i cultura per la diversitat sexual, de gènere i familiar Mostra La Ploma, organitzat per Lambda del 31 de maig al 16 de juny a València, obri la convocatòria del concurs cinematogràfic per a les tres seccions oficials de la seua quarta edició. La principal novetat d’aquesta nova edició serà la incorporació d’un premi atorgat pel públic dins de la secció de llargmetratges documentals

Per a Luis Noguerol, director del festival, “el cinema ofereix una fantàstica experiència narrativa amb gran impacte educatiu i emocional. Per açò, Mostra La Ploma és una eina útil per a sensibilitzar i informar la societat amb la realitat de les persones LGTBI”.

Un dels principals objectius d’aquest festival “és posar en valor les històries que parlen de diversitat, que reflexionen sobre la realitat de persones que s’allunyen de les normes i les convencions establides per la societat, a través de peces audiovisuals, al costat d’altres disciplines artístiques que aporten mirades innovadores”, destaca Noguerol.

El festival compta amb altres seccions no oficials, com ara Panorama o Mostra La Ploma als Pobles, així com exposicions i altres esdeveniments culturals i festius.

Dins de les tres seccions oficials s’atorgaran cinc premis. La secció de llargmetratge documental comptarà amb dos premis: un atorgat pel jurat, dotat amb 1.500 euros, i el segon concedit pel públic, amb una quantia de 500 euros. En les seccions de curtmetratge documental i curtmetratge de ficció, el jurat atorgarà en cadascuna d’elles un premi de 900 euros. Finalment, el jurat adjudicarà un premi al curtmetratge, de ficció o documental, amb millor perspectiva educativa, patrocinat per l’empresa Culturama amb 300 euros.

Podran participar aquells projectes que aborden o mostren la diversitat sexual, de gènere i familiar de les comunitats LGTBI i que hagen finalitzat la seua producció amb posterioritat a l’1 de gener de 2016. Les propostes no podran haver sigut estrenades comercialment al País Valencià abans ni durant la celebració del festival.

Perquè una pel·lícula puga participar en la fase de preselecció de Mostra La Ploma 2018 haurà de remetre’s abans del 31 de març de 2018, a les 12 hores, a través de la plataforma en línia Festhome. A més, les bases del concurs cinematogràfic estan publicades en la web de l’organització.

Comparteix

Icona de pantalla completa