Diari La Veu del País Valencià
Els accidents de trànsit han crescut en més de 800 des de 2011

La Generalitat ha detectat una tendència creixent de la sinistralitat des de l’any 2011 i ha elaborat un pla per tractar de reduir tant els accidents com la mortalitat que aquestos provoquen. Segons les darreres dades facilitades per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del territori, hi ha hagut un repunt dels accidents amb víctimes en més de 800 i, des de 2013, especialment amb víctimes mortals.

Així, en 2016 van morir a les carreteres 24 persones, la majoria en accidents provocats per la col·lisió entre vehicles. Aquest succés, sumat a les eixides de via són els causants del 83% de les morts. En el 41% dels accidents que acaben amb morts hi ha implicats vehicles de dues rodes –bicicletes, ciclomotors o motocicletes– i, dd’altra banda, els turismes estan implicats en el 63% del total de sinistres. En total, hi va haver 2.931 accidents amb víctimes.

Un terç del total de les carreteres del País Valencià són de titularitat autonòmica (2.760 km) i per elles circula una quarta part del trànsit del País Valencià. La majoria dels sinistres amb víctimes que tenen lloc en la xarxa de vies autonòmiques passen en carreteres convencionals, el 63%. Aquest percentatge creix quan les víctimes són mortals i arriba fins al 88%.

Els accidents amb bicicleta preocupen especialment la Conselleria, que ha detectat que els accidents amb víctimes, mortals o no, han crescut un 17% des de 2011. D’altra banda, els accidents que impliquen vianants s’han mantingut estables però, no obstant això, representen el 4% del total d’incidents amb víctimes mortals. Els camions estan implicats en el 5% d’accidents amb víctimes, però aquest percentatge és dobla quan es tracta de sinistres que acaben amb algun implicat mort.

Davant aquestes xifres, en el seminari de govern de Benicarló i Vinaròs la Generalitat va assolir el compromís de reduir la sinistralitat a les carreteres. Per a fer-ho han elaborat un pla de seguretat vial per a 2018 i 2019 amb diverses actuacions i objectius per a previndre l’augment dels accidents.

Comparteix

Icona de pantalla completa