Diari La Veu del País Valencià
Hisenda saneja els comptes de l’Aeroport de Castelló amb una ampliació de capital de 149 milions d’euros

La junta general de socis d’Aeroport de Castelló SL (Aerocas), presidida pel conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha aprovat una operació comptable que permet eliminar una part substancial del deute de la societat, generada pels anteriors gestors, i sanejar la seua situació econòmica. Aquest acord suposa una fita en l’estratègia dissenyada per l’actual Consell per a corregir la complexa herència que va rebre i garantir la viabilitat de l’aeroport de Castelló.

El conseller ha manifestat que, amb l’acord adoptat, es conclou “la regularització dels comptes d’Aerocas”. Segons Soler, “el passat no va estar només caracteritzat per una gestió corrupta, sinó també per una mala gestió, com va ocórrer en el cas d’Aerocas. Ara es sanegen els comptes de la societat i iniciem una nova etapa perquè l’aeroport de Castelló puga desplegar totes les seues potencialitats al servei del territori, l’economia i la societat”.

En primer lloc, la junta general de socis ha acordat una ampliació del capital social per import de 149.189.810,40 euros, subscrita íntegrament per la Generalitat. L’ampliació es realitza a través d’una compensació dels deutes d’Aerocas enfront de la Generalitat, que s’arrosseguen d’anteriors legislatures. Aquesta capitalització del deute per compensació de crèdits no suposa desemborsaments en efectiu per a la Generalitat ni afecta l’endeutament de l’administració autonòmica.

Per a aprovar aquesta operació, Aerocas ha complit els dos condicionants que consten en l’acord del Consell del passat 20 d’octubre de 2017, pel qual es va facultar el conseller d’Hisenda i Model Econòmic per a adoptar l’acord d’ampliació de capital. D’una banda, s’ha oferit al soci minoritari, la Diputació de Castelló, que subscriga una part de l’ampliació proporcional a la seua participació en el capital social de Aerocas, oferiment que ha declinat l’entitat provincial. D’altra banda, la direcció general d’Aerocas va remetre un escrit a l’Advocacia de la Generalitat amb l’objectiu que analitze si cal exigir responsabilitats als anteriors gestors pel greu desequilibri econòmic de la societat.

En segon lloc, Aerocas ha acordat una reducció del capital per import de 160.430.557 euros, amb la finalitat de restablir l’equilibri de l’entitat. Després de l’ampliació i posterior reducció, el capital social d’Aerocas queda fixat 25.136.653,20 euros, dividit en 62.841.633 participacions socials.

Els acords de la junta de socis s’emmarquen en l’estratègia dissenyada per l’actual govern valencià per a sanejar la situació econòmica d’Aerocas i garantir el desenvolupament de la seua activitat. Prèviament, va caldre normalitzar els comptes de la societat incorporant els criteris dels auditors que no es van considerar en l’anterior legislatura. Fruit d’aquest treball, Aerocas va aprovar els comptes de 2016, que obtenen l’opinió dels auditors per primera vegada des de 2013.

L’informe d’auditoria confirma que els comptes d’Aerocas reflecteixen de forma fidel el patrimoni i la situació financera de la societat, la qual cosa suposa un reconeixement a la labor de l’actual equip gestor per normalitzar els comptes de l’aeroport i aportar transparència

Comparteix

Icona de pantalla completa