Diari La Veu del País Valencià
El Ministeri de Medi Ambient enceta un procés participatiu per a la gestió d’espais marins protegits

El Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient celebra aquests dies tres tallers amb sectors socioeconòmics, administracions públiques i científics amb l’objectiu de fomentar la participació social en l’elaboració dels plans de gestió de 12 espais marins protegits del Mediterrani, en el marc del LIFE IP INTERMARES, el projecte de conservació marina més important a Europa, que coordina el ministeri.

Després d’una primera consulta pública prèvia, ha tingut lloc el primer taller a Castelló, on s’ha abordat la regulació de les activitats de quatre d’aquests espais localitzats a les demarcacions de Castelló i Tarragona: un Lloc d’Importància Comunitària (LIC), una Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i dos espais més declarats per ambdues figures de protecció.

Aquest dimecres a la vesprada el ministeri celebra un segon taller a Xàbia (la Marina Alta) per a l’elaboració del pla de gestió del LIC Espai Marí de la Marina Alta. L’últim taller presencial tindrà lloc demà a Alacant, on participaran agents i usuaris implicats en la gestió de set LIC i ZEPA situats a les demarcacions d’Alacant i Múrcia.

Els tallers formen part d’un procés participatiu que té com a objectiu l’intercanvi d’informació sobre els usos i activitats desenvolupats en els espais marins protegits així com sobre les mesures de regulació a incloure en els instruments de gestió.

Amb la participació dels actors implicats “s’aconseguirà acostar postures sobre les mesures de gestió a aprovar, de manera que aquestes aconseguisquen compatibilitzar les activitats socioeconòmiques desenvolupades amb la conservació dels valors naturals”, s’indica en el comunicat.

A més, asseguren que amb el projecte LIFE IP INTERMARES “Espanya podrà complir amb el compromís internacional de protegir de forma efectiva i sostenible més del 10% de la seua superfície marina”. En el projecte també participen com a socis l’Institut Espanyol d’Oceanografia, la Confederació Espanyola de Pesca, SEO/BirdLife i WWF-Espanya. Compta amb la contribució financera del Programa LIFE de la Unió Europea, així com del Fons Social Europeu i el Fons Europeu Marítim i de la Pesca, entre altres fonts de finançament.

Comparteix

Icona de pantalla completa