Diari La Veu del País Valencià
La Fundació per la Pilota es presenta en societat amb l’objectiu de treballar per a dignificar l’esport nacional

“Atorgar estabilitat a la pràctica professional de la pilota valenciana”. Aquest és l’objectiu principal i transversal de la Fundació de la Comunitat Valenciana per la Pilota Valenciana, tal com ha anunciat el president, José Daniel Sanjuan, durant la presentació oficial de l’organisme, aquest dijous.

“La situació de dificultat i inseguretat dels jugadors venia de molts anys enrere i es va agreujar durant la crisi econòmica. Va ser en eixe moment quan des de la Federació de Pilota Valenciana vam començar a parlar amb les institucions públiques, jugadors i membres del món d’aquest esport per a posar-li solució”, ha explicat Sanjuan. El resultat de tot aquest treball és la Fundació, constituïda des del 15 de novembre de 2017 i mitjançant la qual es vol aconseguir també “augmentar el coneixement social d’aquest esport a la Comunitat Valenciana, així com donar-li la dignitat que es mereix com a senya d’identitat i patrimoni cultural del poble valencià”.

Així, el patronat de la Fundació de la Comunitat Valenciana per la Pilota Valenciana està format per 8 patrons nets: la Generalitat Valenciana, les diputacions d’Alacant, València i Castelló, i els ajuntaments de les tres capitals de demarcació, a més de la mateixa Federació per la Pilota Valenciana. També hi ha 8 patrons electius formats per personalitats del món cultural i esportiu i representants de l’associació de jugadors, tant d’escala i corda com de raspall, i dels trinqueters, així com també d’altres entitats esportives de la pilota. A banda, es compta també amb el suport d’un total de 14 d’empreses i institucions privades.

La Fundació espera anar introduint canvis a millor, però “progressivament, sense radicalismes”, ha matisat el seu president. La primera acció concreta està plantejada per a l’1 d’abril, que serà quan es presentarà el Pla Estratègic 2018-2021 de Pilota Valenciana. El director esportiu de la Fundació, Waldo Vila, ha avançat que l’entitat vol ser “transparent i objectiva amb els jugadors, els trinqueters i tots els membres de la fundació, a més de tornar a fer de la pilota un espectacle”.

Per la seua banda, el director general d’Esports, Josep Miquel Moya, també present a la presentació de la Fundació, ha celebrat la seua creació: “L’estabilització de la pràctica professional de pilota no està exempta de dificultats, però estem davant d’una magnífica oportunitat perquè els jugadors puguen dur a terme la seua tasca en unes condicions més adequades”.

Comparteix

Icona de pantalla completa