Diari La Veu del País Valencià
El PP d’Alacant aconsegueix que el ple demane que es destinen 30 milions d’À Punt a dos centres de salut

El ple de l’Ajuntament d’Alacant ha donat suport a la idea de sol·licitar al Consell que destine 30 milions d’euros dels previstos per a engegar la nova radiotelevisió autonòmica, À Punt, a la construcció de dos centres de salut als barris PAU-2 i platja de Sant Joan. La declaració institucional l’ha portada a ple el PP i ha comptat amb el suport de 15 regidors –els dels populars, els de Ciutadans i els dos no adscrits–, l’abstenció de Guanyar Alacant (cinc) i el vot en contra dels nou regidors de PSPV i Compromís.

En la seua argumentació, el portaveu del PP, Luis Barcala, ha dit que és una qüestió de “prioritats” i ha manifestat que, davant el retard de l’engegada, “tenia previst començar en 2016”, que es diferisca sis mesos més el seu inici i s’aposte per atendre les necessitats d’inversió per a Alacant. A més, ha parafrasejat el portaveu de Compromís, Natxo Bellido, en afirmar: “Que els deliris nacionalistes no siguen la condemna dels alacantins”.

Els no adscrits, Fernando Sepulcre i Nerea Belmonte, han coincidit que, parlant de “prioritats”, preferien invertir en sanitat; mentre que el regidor de Ciutadans, Vicente Buades, ha qualificat de “desmesurat” el pressupost d’À Punt. “Hem de centrar-nos en els serveis essencials perquè al final el que diferencia un bon polític d’un de dolent és la priorització de la despesa pública”, ha agregat per a reclamar “no seguir l’estelada de TV3”.

Per la seua banda, el regidor de Guanyar, Dani Simón, ha titllat l’argumentació del PP de “fal·làcia del fals dilema” i ha apuntat que “no cal triar”. Finalment, la regidora de Compromís Sonia Tirat ha manifestat que “si fóra malpensada creuria que l’objectiu del PP és que els valencians no compten amb un mitjà propi” i que es “vol boicotejar un mitjà”. “Però pensaré bé”, ha matisat. A més, ha recomanat al PP que parle amb el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, perquè aplique una quitança de vora 21.000 milions del deute valencià perquè manté “escanyat el País Valencià, on estan els diners, no fa falta triar entre papà i mamà”.

Així mateix, la regidora socialista Gloria Vara ha criticat que el PP demane “el que no van fer” i ha detallat que en 2007 es va anunciar un tercer hospital, una depuradora i rehabilitar la zona nord i “no tenim res”, ha resolt.

Comparteix

Icona de pantalla completa