Diari La Veu del País Valencià
L’Observatori d’Innovació premia el nou model de botiga eficient de Mercadona

El nou model de Botiga Eficient de Mercadona és, segons l’Observatori d’Innovació en Gran Consum a Espanya 2018, elaborat per l’Institut Cerdà, una de les principals innovacions del seu sector. D’acord amb l’anàlisi, aquesta aposta de Mercadona està contribuint a l’evolució del format supermercat a Espanya amb una proposta orientada a la millora de l’experiència de compra dels clients.

Per a l’Institut Cerdà, el model de Mercadona destaca, ja des del seu impuls en 2016, per respondre al mateix temps a necessitats comercials i sociolaborals, així com pel seu nivell d’ecoeficiència, amb una rellevant reducció de costos i minimització de l’impacte energètic de fins al 40%. I també per la magnitud del projecte, ja que la companyia té previst aconseguir el 100% de la reconversió en 2023.

Segons l’Observatori d’Innovació en Gran Consum a Espanya 2018, Mercadona ha millorat la qualitat del lloc de treball del personal de tenda i ha aconseguit una major ecoeficiència. A més, ha destacat també l’ús de ramaderia sostenible.

Més enllà de les botigues, l’Observatori destaca altres projectes relacionats amb Mercadona. Un exemple d’açò és el projecte de ramaderia sostenible COVAP 45 que la Cooperativa Ramadera del Valle dels Pedroches –interproveïdor de Mercadona– va iniciar en octubre de 2014 per a millorar qualitativament i quantitativament la gestió i la productivitat de les granges de vaques. Amb una inversió total de 12 milions d’euros, COVAP ha aconseguit consolidar aquest projecte en 2017 i el repte inicial d’assolir, de forma sostenible, una producció diària de 45 litres de llet enfront dels 30 litres de 2014.

Com a conseqüència d’açò, COVAP 45 és, per a l’Institut Cerdà, un projecte innovador que destaca per la seua triple aportació a la ramaderia: major sostenibilitat econòmica mitjançant un model de producció més eficient i senzill, millor sostenibilitat social a través de la millora de la qualitat de vida del ramader i del benestar animal i major sostenibilitat ambiental via eficiència energètica i per l’optimització dels residus.

Comparteix

Icona de pantalla completa