Diari La Veu del País Valencià
La ràdio d’À Punt estrenarà els seus butlletins informatius el 5 de març

Els primers continguts específicament informatius que emetran els nous mitjans de comunicació públics seran els butlletins horaris de la ràdio. Això és el que va comunicar la directora d’À Punt, Empar Marco, en una reunió amb el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) celebrada aquest dijous, en la qual va informar que la data assenyalada per a emetre els primers butlletins serà el dilluns 5 de març. Finalment, l’emissió dels butlletins es retardarà algunes setmanes de la previsió inicial de la mateixa Marco, que esperava que pogueren ser una realitat a principis de febrer, tal com va explicar la directora general d’À Punt en una entrevista concedida a Diari La Veu.

Segons ha pogut saber aquest diari, els butlletins començaran el dilluns 5 de març a les 07.00 hores. Des d’aquest moment, cada hora en punt fins a les 23.00 hores la ràdio d’À Punt Mèdia obrirà una finestra a la informació amb uns butlletins que duraran cinc minuts. Els dissabtes els butlletins horaris començaran a les 08.00 hores.

Aquests continguts seran els primers que elaboren les desenes de periodistes recentment contractats a través de les borses de treball temporal. Ara com ara i des de fa algunes setmanes, aquests periodistes estan elaborant “números zero” –que s’emeten internament– alhora que compaginen eixa tasca amb la realització de diversos cursos de formació.

Les informacions se centraran en el servei públic, la informació general, l’esport, el temps i el trànsit i abastaran tots els àmbits informatius, com per exemple la cultura, la societat, l’economia, els successos, la política, els tribunals, el medi ambient o els espectacles, entre uns altres.

En l’apartat de continguts, Marco també va detallar al Consell Rector algunes de les accions que prepara per a les cites festives que es produiran durant el pròxim mes: la Magdalena i les Falles. La directora va anunciar que “s’està preparant una programació especial per a Falles en la web i en la ràdio” i que “s’oferirà la Crida per streaming en la pàgina web”. També en la web es podran veure les mascletades i la cremà de la falla municipal.

Primers passos del Consell de la Ciutadania

El Consell Rector ha seleccionat José Ignacio Pastor Pérez, Pilar Gloria Devesa Quinto, María Teresa Puertes Andreu i José Reig Cruañes com a membres del Consell de la Ciutadania de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Es tracta de les primeres quatre persones que integraran aquest òrgan previst en la llei i que han sigut elegides entre les 32 candidatures presentades, 10 persones de les quals van ser entrevistades en el procés final.

Els seleccionats són dos dones i dos homes, triats en un procés públic i que acrediten una gran experiència en el treball col·laboratiu en diferents camps de l’actuació social, com demana la llei.

José Ignacio Pastor és llicenciat en Psicologia i en Filosofia per la Universitat de València i cap del Servei de Transparència i Govern Obert de l’Ajuntament de València. És president i fundador d’ACICOM, l’Associació Ciutadania i Comunicació, i va ser vicepresident del Consell d’Administració de RTVV.

Pilar Devesa és llicenciada en Periodisme, tècnica superior d’Integració Social i responsable de comunicació del Comité Antisida de la Comunitat Valenciana. També és membre de la Comissió de Comunicació de la Coordinadora Estatal Trabajando en Positivo.

María Teresa Puertes és llicenciada en Ciències de la Informació amb postgrau en Cooperació al Desenvolupament. És portaveu de Pobresa Zero. Va ser vicepresidenta i responsable de comunicació de la Coordinadora Valenciana d’ONGD des de 2011 a 2016.

José Reig és doctor en Història per la Universitat d’Alacant amb postgrau de Biblioteconomia per la mateixa universitat. Actualment és professor a la Universitat de Castella-la Manxa, on imparteix les assignatures de Documentació Informativa i Periodisme Especialitzat. Està vinculat a la Coordinadora de Col·lectius en Xarxa, entre d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa